Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser en kollasj av portretter av mange av klubblederne i Bergen kommunes ungdomsklubber
Klubblederne har laget en film der de forteller om den digitale ungdomsklubben. Du finner filmen lenger ned i artikkelen.
Bilde: Christoffer Møgster

Sommeråpen digital ungdomsklubb

Se video og lær mer om kommunens digitale ungdomsklubb, som skal holde åpent så lenge de ordinære ungdomsklubbene må holde stengt. Det blir åpent også i en hel måned av sommerferien!

Team aktivitet har ansvar for en rekke  ungdomsklubber spredt rundt i de ulike bydelene. Koronautbruddet gjør at klubbene må holde stengt. Teamet har jobbet hardt for å lage en digital ungdomsklubb som kan fungere midlertidig når de ordinære tilbudene er ute av drift. Klubben kommer også til å holde åpent i uke 26-29 i sommerferien.

Bildet viser Adrian Vestrheim Ekeland.
Adrian Vestrheim Ekeland er med i ungdomsstyret til klubben Knutepunkt Møllaren. Han har vært med å bygge den nye digitale ungdomsklubben.
Bilde: Trude Kraft Solbue

Slik blir du med


Om du er i ungdomsskolealder (13-16 år) er du velkommen til å være med i den digitale klubben.

Klikk her for å bli med!

Når du har kommet deg inn i Discord, vil du få en beskjed om å registrere deg, for å få full tilgang til klubben. Dette skjer enkelt ved hjelp av SMS.  

Åpningstider i sommer

I skoleferien vil klubben holde åpent tirsdag-torsdag kl 18.00-21.00, i fire uker (uke 26-29).

Etter 16. juli blir det en sommerpause. Dersom de ordinære klubbtilbudene fortsatt ikke er i normal drift ved skolestart, vil klubben fortsette også til høsten.

I filmen under kan du se og høre klubbledere og ungdom fortelle om den digitale ungdomsklubben.  Filmen er produsert av Christoffer Møgster, som jobber som klubbleder ved ungdomsklubben i Elvetun.

Mange muligheter med Discord

Verktøyet som brukes er Discord - en kommunikasjonsplattform som gjør det mulig å kommunisere med hverandre gjennom tekst, bilde, lyd og streaming. Her kan man spille inn en podcast sammen, ta opp lydspor, drive med låtskriving, spille inn vokaler og lage digital musikk. Det er mulig å holde quizkvelder, og å spille sammen gjennom frispilling, gruppespill eller turneringer.

Hold deg gjerne oppdatert om hva som skjer i klubben på Facebook-siden til de kommunale ungdomsklubbene.

Ungdomsklubbene har også opprettet en felles Youtube og Soundcloud, der klubbledere kan dele videoer og musikk som blir laget med og for ungdom i tilbudene.

Fokus på trygghet

Når du ankommer Discorden har du begrenset tilgang fram til du har registrert deg. Først når registrering er gjennomført, får du full tilgang til innholdet.

Klubbledere er tilstede i klubbens åpningstider. Kanalen har en kommunalt ansatt administor som er ansvarlig for at personvern bli ivaretatt. Ved utmelding blir alle opplysninger om deltakerne slettet.

Les også:  Følg med på status for kommunens tilbud innen kultur i koronaperioden