Gå tilbake til:
Du er her:

Har fått forskningspenger til storsatsing på folkehelse og helsedata

Nye måter å bruke helsedata på skal gjøre kommunene i stand til å gi bedre tjenester til innbyggerne.

Tegning av familie, logoer fra deltakere i samarbeidet
STORT SAMARBEID: Det Nye prosjektet er et samarbeid mellom Bergen kommune, 10 andre omegnskommuner og forskningsmiljøer fra Universitetet i Bergen, Folkehelseinstituttet og NSD - Norsk senter for forskningsdata.
 

Forskningsrådets program HELSEVEL har bevilget støtte til Bergen kommune for prosjektet FolkeKommune. Prosjektet har et totalt budsjett på 10,7 millioner kroner, og er et samarbeid mellom Bergen kommune, 10 andre omegnskommuner og forskningsmiljøer fra Universitetet i Bergen, Folkehelseinstituttet og NSD - Norsk senter for forskningsdata. Satsingen er en del av Kunnskapskommunen Helse Omsorg Vest.

FolkeKommune har fått finansiering for tre år og skal både utvikle nye måter å bruke helsedata på, videreutvikle arbeidet med å redusere personvernrisiko ved tilgang til data, utforme nye folkehelseindikatorer og undersøke hvordan kommunene tar i bruk ny kunnskap om folkehelse.

Får bedre kunnskapsgrunnlag

– Dette vil gi et kunnskapsløft for ansatte i kommunene og vi blir bedre til å ta i bruk helsedata om befolkningen, både til forskning og som kunnskapsgrunnlag for kommunens folkehelsearbeid. Det å få innvilget denne søknaden i Forskningsrådet betyr mye for Bergen og Kunnskapskommunen, og viser også hvor dyktige medarbeidere vi har på dette feltet i Bergen kommune. Dette er et prosjekt som vi har jobbet i lang tid for å utvikle, sier helsebyråd Rebekka Ljosland.

Høy innovasjonsgrad

- Vi er svært stolt over at Forskningsrådet har vurdert prosjektet med høy innovasjons- og forskningsgrad i tillegg til å ha et stort verdiskapingspotensial for offentlig sektor. Vi har et godt stykke arbeid bak oss sammen med alle samarbeidspartnerne, og nå ser vi frem til å komme i gang med dette prosjektarbeidet, sier seksjonssjef Benedicte Løseth som leder arbeidet med forskning og innovasjon i Byrådsavdeling for helse og omsorg og Kunnskapskommunen.