Gå tilbake til:
Du er her:
Anita fikk si sin mening i byborgerpanelet bilde
BYBORGERPANEL: Anita Rørbakken fra Arna var en av over 80 bergensere som takket ja til å sitte i byborgerpanelet.
Bilde: Nina Blågestad

Anita fikk si sin mening i byborgerpanelet

Anita Rørbakken fra Arna er en av over 80 innbyggere som fikk si sin mening om bydelstyre i Bergen.

Anita fikk si sin mening i byborgerpanelet bilde
LOKALDEMOKRATI: Leder for nærdemokratiutvalget, Anne Lise Fimreite, fortale om hvordan det står til med lokaldemokratiet i Bergen og hvordan valgdeltakelsen kan variere stort fra valgkrets til valgkrets.
Bilde: Nina Blågestad

433 tilfeldig utvalgte innbyggere i Bergen kommune har fått invitasjon til å delta i et byborgerpanel. Over 80 takket ja, og denne uken var de samlet til gruppemøte, spørreundersøkelse og diskusjon i Medborgerlaben på Universitetet i Bergen. Tema for diskusjonen var aktuelle modeller for hvordan kommunen kan organisere seg politisk. Bør det være bydelsutvalg i Bergen? Hvor store skal de i så fall være? Og hva bør de bestemme?

Spent på resultatet

- Jeg føler jeg vet litt lite hva som skjer i byen. Jeg syntes dette hørtes interessant ut. Kjekt hvis jeg kan bidra litt på denne måten, sier Anita Rørbakken fra Arna.

Som en av de tilfeldig utvalgte skulle hun svare på ulike spørsmål om bydelsstyre. Etterpå ble det diskusjonen i grupper, før de igjen skulle svare på den samme undersøkelsen.

- Jeg er spent på hva vi kommer frem til. Jeg synes det er bra at innbyggerne blir involvert, sier Rørbakken.

Håper å tenne en gnist

Jacob Aars og Sveinung Arnesen fra Universitetet i Bergen er ansvarlig for forskningsprosjektet.

- Målet er at vi på vegne av kommunen kan få et verktøy for å få råd fra innbyggerne. Særlig fra de som vanligvis ikke har en stemme og vanligvis ikke er aktive. Vi håper å tenne en slags gnist og starte noen refleksjonsprosesser, sier Aars.

I bystyret over sommeren

Byborgerpanelet er et forsknings- og utviklingsprosjekt i samarbeid mellom Bergen kommune og Universitetet i Bergen. Resultatene fra undersøkelsen skal brukes som innspill til politisk behandling av lokaldemokratiet i Bergen. Saken skal behandles av bystyret over sommeren.

Les mer om Lokaldemokratireformen her