Gå tilbake til:
Du er her:

Følg med på luftkvaliteten

I sommerhalvåret er faren for dårlig luftkvalitet redusert, sammenlignet med i vinterhalvåret. Du kan selv følge med på luftkvaliteten gjennom våre fem sanntidsmålere.

I Bergen har vi fem sanntidsmålere. De ligger på Danmarks plass, i sentrum, Loddefjord, Åsane og Fana.

I vinterhalvåret oppdaterer vi dalig varslet luftkvalitet.

Følg helseråd

For personer med astma, kroniske luftveislidelser og hjerte- og karsykdommer er det en risiko for at plagene deres forverres ved høy forurensing. Ved høy luftforurensning bør de derfor redusere utendørsaktivitet i de mest forurensede områdene. Er du i en risikogruppe, oppfordrer vi deg å følge helserådene fra Etat for helsetjenester.

Mulige strakstiltak - bompenger og gratis buss

Ved varslet rødt nivå i to dager eller mer, kan det bli innført strakstiltak. Et tiltak som vil berøre innbyggerne direkte, er da forhøyete bompenger og gratis kollektivtilbud. Les mer om mulige strakstiltak her.

Slik leser du målingene

Vær OBS på at plutselige svingninger innenfor en kort periode der det er meldt lite forurensing, kan skyldes lokale anleggsarbeider.

Abonnere på luftvarsel

Luftkvalitet.info har en tjeneste der du kan abonnere på varslet luftkvalitet i Bergen. Tjenesten er gratis og går både til e-post og SMS.

Bestill varsel her .

Fem målere

Bergen kommune har aktive målere fem steder i Bergen - på Danmarks plass, ved rådhuset, ved Vestkanten i Loddefjord, ved Lagunen i Fana og ved Åsane senter.

Følg med på luftkvaliteten på luftkvalitet.info.

Hva gjør kommunen?

Bergen kommune følger med på varselet, gir helseråd, og ber Statens vegvesen og Bergen og omland havn AS om å følge utviklingen og vurdere tiltak i henhold til kommunens beredskapsplan (pdf).

LES OGSÅ: Fra bompenger til klimavennlig by med Miljøløftet

Slik fyrer du miljøvennlig

Bergen brannvesen gir råd om hvordan du fyrer miljøvennlig.

Trygghet og miljø når du velger vinterdekk

Små tiltak hos mange kan bidra til renere luft i Bergen.