Gå tilbake til:
Du er her:

Varsel om luftkvalitet i Bergen

Onsdag ventes lite forurenset luft.

Onsdag 17. januar ventes lite forurenset luft i Bergen. Torsdag ventes lite forurenset luft, i sterkt trafikkerte strøk kan forurensningsnivået være høyere.

Langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt viser at det fredag ventes perioder med nedbør og dermed lite foruresning. Fra fredag kveld og til og med søndag ventes en kjølig værtype med lite nedbør og dermed mulighet for moderat luftforurensning.

Merk at på dager med moderat luftforurensing, kan det være fare for korte perioder med høy forurensing i de mest traffikerte områdene. Barn med luftveislidelser (astma, bronkitt) og voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser bør redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.

Følg helseråd

For personer med astma, kroniske luftveislidelser og hjerte- og karsykdommer er det en risiko for at plagene deres forverres ved høy forurensing. Ved høy luftforurensning bør de derfor redusere utendørsaktivitet i de mest forurensede områdene. Er du i en risikogruppe, oppfordrer vi deg å følge helserådene fra Etat for helsetjenester.

Mulige strakstiltak - bompenger og gratis buss

Ved varslet rødt nivå i to dager eller mer, kan det bli innført strakstiltak. Et tiltak som vil berøre innbyggerne direkte, er da forhøyete bompenger og gratis kollektivtilbud. Les mer om mulige strakstiltak her.

Slik leser du målingene

Vær OBS på at plutselige svingninger innenfor en kort periode der det er meldt lite forurensing, kan skyldes lokale anleggsarbeider.

Abonnere på luftvarsel

Luftkvalitet.info har en tjeneste der du kan abonnere på varslet luftkvalitet i Bergen. Tjenesten er gratis og går både til e-post og SMS.

Bestill varsel her .

Fem målere

Bergen kommune har aktive målere fem steder i Bergen - på Danmarks plass, ved rådhuset, ved Vestkanten i Loddefjord, ved Lagunen i Fana og ved Åsane senter.

Følg med på luftkvaliteten på luftkvalitet.info.

Hva gjør kommunen?

Bergen kommune følger med på varselet, gir helseråd, og ber Statens vegvesen og Bergen og omland havn AS om å følge utviklingen og vurdere tiltak i henhold til kommunens beredskapsplan (pdf).

Slik fyrer du miljøvennlig

Bergen brannvesen gir råd om hvordan du fyrer miljøvennlig.

Trygghet og miljø når du velger vinterdekk

Små tiltak hos mange kan bidra til renere luft i Bergen.