Gå tilbake til:
Du er her:
Byråd Ruth Grung fikk blomster og t-skjorte av leder for Stiftelsen Damsgårdsdagene Helge Farestveit
Byråd Ruth Grung fikk blomster og t-skjorte av leder for Stiftelsen Damsgårdsdagene Helge Farestveit
Bilde: Linda Nordgreen

Lokal kulturhistorie blir mer tilgjengelig

Under årets Damsgårdsdager avduket byråd Ruth Grung blå emaljeskilt som beskriver lokal kulturhistorie. Nå kan flere bli kjent med Laksevågs unike historie.

Byråd for arbeid, sosial og bolig Ruth Grung gratulerte Stiftelsen Damsgårdsdagene med 30 års jubileum da hun under årets Damsgårdsdager avduket kulturhistoriske blåskilt.

Blåskilt på Laksevåg gamle skole
Blåskilt på Laksevåg gamle skole
Bilde: Linda Nordgreen

Byråden viste til at indre Laksevåg er et fantastisk område med nærhet til sjø og fjell, og har en rik og sterk historie som gjenspeiler seg i minnesteiner, bygninger og andre viktige kulturminner. Noe av denne rikholdige historien vil vi nå kunne lese på disse blå emaljeskiltene. Skiltene gir signaler om betydningsfull historisk informasjon, og er et kvalitetsstempel i seg selv for husene og stedene der de monteres. 

Skiltene har en spesiell utforming og design med høy kvalitet, og det er Oslo Byes Vel som har patent på disse. Det som også er spesielt med skiltene er at det ikke skal være tegnsetting som komma eller punktum og alle har samme form og skrifttype. Skiltprogrammet er nasjonalt, slik at man enkelt skal kunne kjenne igjen skiltene over hele landet. Emaljen er koboltblå med hvit tekst.

Avduking ved byråd Ruth Grung
Avduking ved byråd Ruth Grung
Bilde: Linda Nordgreen

Tanken bak de to urbane turløypene, Urban turløype i indre Laksevåg (ut.no) og Urban Turløype Melkeplassen (ut.no), er å legge til rette for at man kan gå tur i eget nærmiljø. Med de blå skiltene får en mye lokalhistorie med på kjøpet. Dette er også et godt folkehelsetiltak.

Byråden rettet en stor takk til lokale ildsjeler og frivillige som har vært pådriver for dette. Blåskiltene er utarbeidet i samarbeid med omdømmegruppen i regi av områdesatsingen, Laksevåg kulturhistoriske forening, Byantikvaren, og Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor.