Gå tilbake til:
Du er her:
Temasamling i kultursalen på Ny-Krohnborg
Temasamling i kultursalen på Ny-Krohnborg
Bilde: Linda Nordgreen

Temasamling: Brobygging mellom kulturer

Krysskulturell identitet og oppvekst stod på dagsorden da områdesatsingen inviterte til temasamling på Ny-Krohnborg 5. mai.

To ganger i året inviterer områdesatsingen til temasamling, og 5. mai var tema krysskulturell oppvekst og identitet med formål om å bidra til økt krysskulturell kompetanse og forståelse. På programmet stod bokaktuelle Lisa Esohel Knudsen og daglig leder for Vestland Krysskulturell Brobyggertjeneste Dora Poni Loro.

Sterke fortellinger fra Lisa Esohel Knudsen.
Sterke fortellinger fra Lisa Esohel Knudsen.
Bilde: Linda Nordgreen

Lisa Esohel Knudsen har nylig utgitt boken “Det er personlig - om rasisme og ytringsfrihet”, og jobber blant annet i organisasjonen Minotenk. Knudsen fortalte om sin oppvekst i Fyllingsdalen, om minoritetsstress og delte sterke fortellinger om møter og utfordringer hun oppleve i barnehage og skole knyttet til hudfarge.

Dora Poni Loro forteller om Vestland Krysskulturelle Brobyggertjeneste
Dora Poni Loro forteller om Vestland Krysskulturelle Brobyggertjeneste
Bilde: Ann Helen Lien

Dora Poni Loro presenterte Vestland Krysskulturell Brobyggertjeneste (VKB), som en nyetablert organisasjon på Vestlandet. Organisasjonen tilbyr faglig, sosial og kulturell kompetanse og tolkning gjennom krysskulturelle brobyggere. VKB jobber med å bygge bro mellom ulike kulturer og øke gjensidig forståelse i møte mellom krysskulturelle familier, enkeltpersoner og fagpersoner i ulike offentlige sektorer. Tjenesten har som mål å bidra til god integrering for barn og unge, familier, og voksne med krysskulturell bakgrunn.

Årets temasamling ble arrangert i kultursalen på Ny-Krohnborg. Temasamlingen er ment som faglig påfyll hvor det tas opp dagsaktuelle temaer og det inviteres til dialog og refleksjon. Det er også en god anledning til å treffe andre som opptatt av det samme i områdesatsingsområdene Solheim Nord, Olsvik, Loddefjord, Ytre Arna og indre Laksevåg.