Gå tilbake til:
Du er her:

Svømmeopplæring for 4-6-åringer i barnehage Sommerferien 2020

Svømmeopplæringen for 4-6-åringer i barnehage sommeren 2020 er dessverre avlyst grunnet Korona-pandemien.

5-dagerskurs i svømmeopplæring for 4 – 6 åringer i barnehage arrangeres i uke 9. Dette er en ukes intensivkurs og barna er ca. 1 time i bassenget hver dag den uken.

Se vedlegg for hver bydel (nederst på siden),  der fremkommer det når det arrangeres kurs i din bydel.

Gratis kurs og tilskudd til transport 

Svømmekursene er gratis og barnehagen vil i tillegg få et tilskudd til dekning av barnehagens utgifter til transport og organisering. Fra og med 1. august 2018 er dette tilskuddet satt til 400,- per barn. Tilbudet er et samarbeid mellom Seksjon for forvaltning, tilsyn og administrasjon og svømmeklubbene i Bergen, finansiert med midler fra Fylkesmannen.

Om kurset

Et kurs er vanligvis for 15 barn. Instruktører, barn og eventuelt barnehagepersonalet er i bassenget sammen. Det legges opp til litt undervisning med vann/sjøvett og livredning tilpasset barnas alderstrinn, og noe av undervisningen foregår på land. Noen basseng er relativt dype og da benyttes bassengplattformer på bunnen, slik at barna kan stå trygt. Det er lurt å ta med et varmt håndkle eller badekåpe, siden små kropper fort blir kalde. Barna må ha ledsagere i garderoben. Alle må dusje uten badetøy før svømming.

Svømmeklubbene har engasjerte og erfarne instruktører på svømmekurset og de har tilstrekkelig bemanning til å være sammen med barna. Personalet fra barnehagen må følge barna og er hjertelig velkomne til å delta i undervisningen. Barnehagen må vurdere om det er barn som vanligvis trenger ekstra støtte, da bør barnehagepersonalet være med i bassenget og støtte barna. Foreldre kan ledsage barn dersom barnehagens ansatte også er tilstede.

Ta med badetøy, håndkle, badehette eller hårstrikk. Det er lurt å ha med en matpakke eller litt frukt å spise etter man er ferdig påkledd igjen, man blir fort sulten når man er i aktivitet i bassenget

Påmelding

Ved påmelding må det opprettes en brukerkonto på www.tryggivann.no

Se vedlagte veiledning og bydelsvis oversikt over alle kursene.

Rekkefølge er viktig ved påmelding:

1. Logg på www.tryggivann.no

2. Finn det kurset du vil melde barna på. Lenkene finner du her på siden

3. Registrer deretter hvert barn med navn. Det gjør ingenting om din barnehage ikke fyller en hel gruppe, da er det plass til barn fra andre barnehager

 

Pengene utbetales til barnehagen når

1. Svømmeklubben har rapportert om gjennomføringen

2. Etter gjennomføring av svømmeopplæringen søker barnehagen om utbetaling av tilskuddsmidlene gjennom tilskuddsportalen Insights. Her blir en blant annet bedt om å oppgi barnehagens navn og hvor mange barn som har gjennomført kurset. Det utbetales da kr. 400,- per barn som har gjennomført.

Svømmeopplæring
Svømmeopplæring
Ann-Kristin Loodtz

 

Vedlegg