Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 77/21
Bergen, 30. juli 2021

Byrådet følger smittesituasjonen nøye og vil vurdere om det eventuelt er behov for tiltak over helgen.

Bergen kommune hadde i går møte med FHI som har anbefalt kommunen å vurdere eventuelle målrettede tiltak eller anbefalinger dersom smittetallene ikke avtar i løpet av kort tid. Smittevernoverlegen i Bergen har også anbefalt byrådet å avvente smitteutviklingen før det besluttes om lokale tiltak bør innføres.

Møte med utelivsbransjen

Det er i dag meldt om 62 nye smittede siste døgn. Smitten er fortsatt spredt på mange forskjellige arenaer, men med litt større aldersfordeling enn tidligere i uken. 27 av de smittede er i alderen 20-29 år og 16 er i alderen 30-39 år. Av de smittede er 36 nærkontakter, 7 er importsmitte, mens 16 foreløpig har ukjent smittevei, 1 er ikke kartlagt ennå og 2 er såkalt inkonklusive.

- Vi er bekymret for at smittetallene er så høye og følger situasjonen nøye. Vi har også løpende kontakt med FHI og kommer til å ha møte med representanter for utelivsbransjen i dag siden det har vært en god del smitte på serveringssteder. Kommunen vil også øke tilsynene i helgen og oppfordrer til at det føres gjestelister ved inngangen, sier helsebyråd Beate Husa.

Kommende uke vil byrådet samles og vurdere om det er behov for å innføre lokale tiltak. Kommunen vil også planlegge møter med studiesteder og arrangører av større arrangementer i tiden fremover.

- Situasjonen er annerledes nå enn tidligere i pandemien siden mange er beskyttet av vaksiner og det er få sykehusinnleggelser. Dette påvirker behovet for tiltak, og forholdsmessighetsvurderingen blir annerledes enn tidligere. Bergen har under hele pandemien hatt høy TISK-kapasitet og vil fortsette med det så lenge det er nødvendig. Den gode kapasiteten bidrar til å redusere behovet for inngripende tiltak, sier Husa.

Oppfordrer til bruk av munnbind

- Nå er det tid for å hente frem de gode smittevernrutinene vi har lært oss under pandemien. Det er lurt å redusere antall nærkontakter og ta frem munnbindet igjen når det er vanskelig å holde avstand, sier fungerende smittevernoverlege Kjell Haug.

 

Fungerende politisk rådgiver for Beate Husa, Emil Lennart Pålikoff Gadolin, tlf. 906 36 727
Fungerende smittevernoverlege Kjell Haug, 901 03 895