Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 35/21
Bergen, 25. mars 2021

De siste dagene har det vært en økning i smitte i studentmiljøer, og det er derfor ekstra viktig at alle nå følger gjeldende regler.

I dag ble det meldt om 44 nye smittede i Bergen. 30 er i alderen 20-29 år, og mange av disse er studenter.

Utbrudd blant studenter

- Vi jobber med å få oversikten over utbruddet knyttet til studentmiljøet, men ser allerede nå at det er snakk om flere titalls smittede. Flertallet av de smittede er knyttet til Høgskolen på Vestlandet, men det er også til nå funnet smittetilfeller hos studenter på Universitetet i Bergen og på Norges Handelshøyskole, sier assisterende smittevernoverlege Egil Bovim.

Basert på smittesporingen som kommunen nå jobber med, er det forventet flere smittetilfeller blant unge voksne de kommende dagene. Smittevernoverlegen har i dag møte med utdanningsinstitusjonene om videre håndtering av utbruddet i studentmiljøene.

- Kritisk fase

- Vi er inne i en kritisk fase der det er mye smitte ulike plasser i landet samtidig som vi ser en økning i Bergen de siste dagene. I tillegg utgjør reisevirksomhet i påskeferien en økt smitterisiko. Hvis vi skal unngå en ny smittebølge er det helt avgjørende at alle nå følger smittevernreglene som gjelder, sier smittevernoverlege Frank van Betten.

- Det er ikke tid for festing nå, og det er viktig at alle følger den nye regelen om at man ikke bør ha besøk av flere enn to gjester samtidig, sier van Betten.

Assisterende smittevernoverlege, Egil Bovim, tlf. 481 69 932