Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 40/19
Bergen, 29. august 2019

Lørdag 31. august klokken 13.00 markeres Verdens overdosedag på Torgallmenningen. Denne dagen minnes vi de som døde av overdose. Samtidig vil vi synliggjøre at overdoser kan forebygges.

- Temaet for årets overdosedag er stigma. Rusproblematikk og overdose kan være vanskelig å snakke om. Ved å stå samlet bak dette budskapet kan vi endre stigmaet og skamfølelsen, sier leder for arbeidsgruppen og prosjektleder for overdosestrategien i Bergen, Susanne Trønnes.

Mer åpenhet rundt avhengighet og overdoser

- Med dette arrangementet vil vi vise at en ikke er alene og at vi ønsker å gjøre noe med overdosedødsfallene som skjer i Bergen. Samtidig vil vi bevisstgjøre at overdoser kan forebygges, sier Susanne Trønnes.

Vi håper pressen kan være til stede ved minnemarkeringen og på den måten bidra til mer informasjon og synliggjøring av problemet. I tillegg til musikk, appeller og rosenedleggelse vil det være stands fra frivillige organisasjoner, brukerorganisasjoner og tjenestene innen rusfeltet.

Se programmet

Mer informasjon om markeringen av Verdens overdosedag, program og tall på overdoser, finner du i denne saken på kommunens nettside.

Prosjektleder for overdosestrategien i Bergen, Susanne Trønnes, tlf. 408 04 683.