Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 43/19
Bergen, 02. september 2019

Som første skole i Bergen markerer Minde skole Hjertesone rundt skolen sin. Målet med Hjertesone er å få ned foreldrekjøring, få flere til å gå og sykle og å øke trafikksikkerheten.

Bystyret har vedtatt at alle skolene i Bergen skal opprette Hjertesone rundt skolen sin. Minde skole er nå klar for offisiell åpning:


Tirsdag 3. september klokken 09.00
på skoleplassen, Minde skole,
Grønnestølsveien 22.

Åpningsarrangementet er i regi av Minde skole. Byutviklingsbyråd Rune Bakervik, skolebyråd Linn Kristin Engø og leder for Fylkestrafikksikringsutvalget Jon Askeland vil være til stede på åpningen og vil være tilgjengelige for spørsmål.

Planlegging og gjennomføring av Hjertesone

Med utgangspunkt i trafikksituasjon, risiko og beliggenhet er det laget en plan for holdningsskapende og fysiske tiltak ved Minde skole. I løpet av høsten vil flere skoler ha Hjertesone rundt skolen sin. Planlegging og gjennomføring av Hjertesone er et samarbeid mellom Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Statens vegvesen og Trygg Trafikk. Så langt er det gjennomført befaringer og møter med 31 av 66 skoler i kommunen, og disse skolene er i prosess med hjertesonearbeidet. 33 skoler har levert trafikksikkerhetsplan. Fremover skal det gjennomføres møter og befaringer med de gjenværende skolene.

Prosjektleder for Hjertesone, Åslaug Bergsvåg. Tlf: 98451578