Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 52/19
Bergen, 10. oktober 2019

I morgen, fredag 11. oktober, vil det signeres en avtale om gatelag for kvinner mellom IL Sandviken og Bergen kommune.

Pressen er velkommen til signeringen som finner sted:

fredag 11. oktober klokken 12.00,
Stemmemyren

Byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Kristin Engø, byråd for sosial, bolig og inkludering, Erlend Horn samt Mette Hammersland og styreleder Pål Hansen fra IL Sandviken Toppfotball vil være der.

IL Sandviken har over lengre tid ønsket å ta et større samfunnsansvar, og har nå initiert å starte opp gatelag med fokus på jenter/kvinner for å kunne tilby et sosialt felleskap med fokus på fotball, inkludering og mestring.

Samarbeidsavtalen går i praksis ut på at Sandviken tilbyr et dagtilbud for rusavhengige personer i Bergen. Målet er å gi utøverne økt livskvalitet gjennom felleskap og fysisk trening. Gatelaget skal være en møteplass for dem som har tatt skritt i riktig retning og som trenger motivasjon til å holde seg rusfri og for å komme seg videre.

Bergen kommune skal bistå med aktivt å rekruttere brukere til gatelaget og bistå brukerne slik at de kan nytte seg av tilbudet på best mulig måte. Bergen kommune og Sandviken vil samarbeide om ulike statlige tilskuddsordninger som kan støtte opp om gatelagets arbeid.

Ta kontakt med politisk rådgiver Oda Bjerkan, telefon 476 87 722, for spørsmål eller avtale.