Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 63/19
Bergen, 28. november 2019

Hvordan får vi i fellesskap realisert og gjennomført de gode planene i byutviklingen? Dette er årets tema for Bergen kommunes byutviklingskonferanse.

Konferansen holdes:

fredag 29. november klokken 08.30-15.00,
Grieghallen

Program

Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke, innleder med visjoner for gjennomføring, og planleggere, innbyggere og utbyggere forteller om sine erfaringer. Eksempelvis kommer direktør i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, Ellen de Vibe, for å fortelle om hvordan Ensjø, Bjørvika og Tjuvholmen ble bygget ut.

Vi skal også se nærmere på hvordan Mindemyren formes til et nytt område. Her får vi nabolagets perspektiv, i tillegg til at Bergen kommunes gjennomføringsavdeling gir et innblikk i fellesskapets byromsproduksjon. Fylkesdirektør for samferdsel, Håkon Rasmussen, tar for seg Bybanens rolle i områdeutviklingen. I tillegg til erfaringer og blikk fremover, får vi et historisk tilbakeblikk på gjennomføringstiltak i byutviklingen i Bergen.

Lenke til fullstendig program for Byutviklingskonferansen 2019

Prisutdelinger

Tradisjonen tro skal også årets Arkitektur- og byformingspris deles ut. I år skal det også deles ut en ny pris, Bylivsprisen. Gjennom denne prisen ønsker Bergen kommune å løfte frem aktører som bidrar til å gjøre Bergen til et bedre sted å være.

Vedlegg

Kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Langeland Matre, Plan- og bygningsetaten, telefon 934 49 284