Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 27/2020
Bergen, 05. mars 2020

På grunn av fare for koronasmitte avlyser Bergen kommune årets utenlandsferier for personer med utviklingshemming.

Bergen kommune arrangerer årlige feriereiser til inn- og utland for personer med utviklingshemming. På grunn av fare for spredning av koronavirus, vurderer Byrådsavdeling for eldre, helse og frivillighet og medisinsk fagsjef i Bergen kommune at risikoen ved gjennomføring av feriereiser til utlandet i 2020 er for høy.   

– Vi kjenner i dag områdene med vedvarende smittespredning, men dette kan endre seg over tid. Vi ønsker ikke å bidra til at personer blir utsatt for unødig smitterisiko ved utenlandsreiser, der mange personer er samlet og en kan risikere kontakt med smittede personer, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.  

– Dersom deltakere og personell blir syke under ferieopphold og blir satt i karantene, kan dette medføre unødige ulemper for deltakerne på feriereisene, sier Husa.  

Et utbrudd av sykdom som følge av koronasmitte vil også gi økt risiko for mangel på personell i Bergen kommune. Vi ønsker å sikre driftskontinuitet, og må prioritere bruk av personell til livsnødvendige oppgaver.  

Bergen kommune planlegger foreløpig for organisering av innenlands feriereiser, men vi vurderer situasjonen fortløpende og i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger.

Kommunaldirektør Kjell Wolff i Byrådsavdeling for eldre, helse og frivillighet: 945 22 372