Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 56/21
Bergen, 30. mai 2021

Byrådet forlenger ikke den lokale smittevernforskriften, og Bergen går derfor over til å følge nasjonale regler fra natt til mandag 31. mai.

Den lokale smittevernforskriften ble innført på grunn av høyt smittepress i Bergen 20. april, ble justert 3. og 12. mai og går ut søndag 30. mai.

Situasjonen de siste dagene har ikke forandret seg, og byrådet mener at det ikke er nødvendig å forlenge den lokale forskriften. Dermed vil Bergen kommune følge nasjonale regler fra natt til mandag. 

Det betyr blant annet at forbud mot fem personer på besøk opphører og at innendørs treningskamper, kamper og cuper for barn og unge under 20 år kan gjennomføres.

- Vi må leve med pandemien en god stund til, men fra og med i morgen kan vi ta et lite steg mot en litt mer normal hverdag. Nå er det viktig at alle følger de nasjonale reglene. Vi skal holde smittetallene nede, få vaksinetallene opp, og så skal vi ta Bergen tilbake igjen, sier byrådsleder Roger Valhammer.  

- Jeg er lettet over at smittesituasjonen i Bergen nå er slik at vi kan gå over til nasjonale tiltak. Samtidig er det fortsatt viktig å huske på at vi befinner oss i en pandemi, og at de viktigste smittevernreglene fortsatt gjelder for alle: hold meteren, reduser sosial kontakt og husk test ved mistanke om smitte, sier byråd for helse, eldre og frivillighet Beate Husa. 

Oversikt over nasjonale tiltak (regjeringen.no)

Smittevernregler for Bergen vil bli oppdatert mandag

Følg tall for smittede her

Byrådsleder Roger Valhammer ved politisk rådgiver Magnus Hoem Iversen, mobil 464 56 631