Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 9/21
Bergen, 25. januar 2021

Byrådet innfører strengere forholdsregler for kommunens ansatte som følge av utbrudd av mutert virus på Østlandet.

Byrådet har i dag besluttet at ansatte i kommunens helse- og omsorgstjenester som har vært på Østlandet i løpet av de siste ti dagene må ha negativ koronatest før retur til arbeid, og de må bruke munnbind på jobb de ti første dagene etter retur til arbeidet. Det anbefales retesting etter 7 dager. Tiltakene omfatter personer som har vært i følgende kommuner: Nordre Follo, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Oslo, Vestby, Våler, Ås,  Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Horten, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde og Skiptvedt.

- Vi vet at det muterte viruset smitter raskt og våre brukere skal føle seg trygge på at de ikke utsettes for smitterisiko som følge av at ansatte har vært på reise på Østlandet, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

- For øyeblikket er det lite smitte i Bergen, men vi ser fra andre land at det kan gå raskt når det muterte viruset sprer seg. Vi følger situasjonen tett og kan komme til å innføre strengere restriksjoner på kort varsel hvis det blir nødvendig, sier Husa.

Strengere regler på sykehjemmene

Pårørende som har vært i områder med spredning av mutert virus, bes om å avvente med å besøke sykehjem til de har vært hjemme i 10 dager, og til de har negativt prøvesvar på prøve tatt tidligst 5 dager etter hjemkomst.

Unngå unødige reiser nå

Alle som kommer inn i Bergen kommune får automatisk en sms med oppfordring til å teste seg når de har vært på reise.

- Vi oppfordrer nå særlig sterkt alle innbyggere som har vært i områder med spredning av mutert virus om å teste seg og gå i karantene i påvente av prøvesvar. Det er viktig at alle er ansvarlige og ekstra forsiktige i den situasjonen vi nå er i, sier smittevernoverlege, Frank van Betten.

- Samtidig vil vi minne alle innbyggere om å unngå unødvendige innenlandsreiser. Ikke reis til områder med spredning av mutert virus med mindre du har tenkt å bli værende der, og følg reglene som gjelder dersom du allerede er der, sier van Betten. 

Jon Olav Økland, politisk rådgiver for Beate Husa, tlf. 986 75 840 
Smittevernoverlege Frank van Betten, tlf. 408 17 742