Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 99/21
Bergen, 21. september 2021

Onsdag 22. september markerer vi oppstarten av Bergen kommunens pilotprosjekt for el-løpehjul i Åsane. Pressen er velkommen til å delta på en enkel markering ved Åsane terminal klokken 11.00.

Operatørene Voi, Tier, Bolt og Bird deltar i prosjektet, og vil være til stede på onsdagens markering sammen med representanter fra Bymiljøetaten og Skyss. 

Dette skjer på dagen som mange europeiske byer markerer som “bilfri dag”, den siste dagen i den Europeiske mobilitetsuken. 

- Vi ser fram til å komme i gang med å teste ut hvordan et el-løpehjultilbud kan fungere i Åsane. Vi vet at bydelen har mange korte bilturer, og håper at noen av disse kan erstattes med andre transportformer. Vi ønsker blant annet å finne ut om el-løpehjultilbudet kan gjøre kollektivtrafikken mer tilgjengelig for flere, sier prosjektleder for el-løpehjulpiloten, Lars Ove Kvalbein i Bymiljøetaten. 

Bakgrunn

Bergen kommunes pilotprosjekt for el-løpehjul har siden oppstart i desember 2020 vært konsentrert i Bergen sentrum, men utvider nå til Åsane som første bydel utenfor sentrum. I pilotprosjektet samarbeider Bymiljøetaten og el-løpehjuloperatørene om å utvikle og teste ut nye metoder for regulering. Reguleringen skal sikre trygghet og framkommelighet for alle, og bidra til å integrere el-løpehjulene bedre i transportsystemet. 

Operatørene må dele data med kommunen om sine løpehjul, og motta data fra kommunen om blant annet soner, regler og antallsbegrensninger. Ingen personopplysninger blir delt med kommunen. Verktøyet gjør det mulig for kommunen å endre på for eksempel geografiske soner, antallsbegrensninger, hastighetsbegrensninger og definisjon av parkeringsarealer etter behov.

 

Lars Ove Kvalbein, prosjektleder for pilotprosjektet for el-løpehjul, mobil: 930 44 559.