Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 55/20
Bergen, 29. mars 2020

Bergen kommune fikk i dag den triste meldingen om at en beboer på et av sykehjemmene i Bergen er død som følge av koronavirus.

- Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte. I dag går våre tanker til de som har mistet en av sine nærmeste. Dette er også en sterk påminnelse for oss alle om alvoret i situasjonen vi befinner oss i, sier ordfører Marte Mjøs Persen.

- Det er et tungt budskap å få dødsfall på et av våre egne sykehjem, og i dag går mine tanker til avdødes nærmeste. I Bergen er det hittil kun bekreftet smitte på denne ene posten. Jeg vil berømme innsatsen til alle våre ansatte som følger så gode smittevernsrutiner at vi har klart å forsinke og begrense smitten så godt hittil, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Personen som har mistet livet var en eldre mann som var beboer på Gullstøltunet sykehjem på en post hvor nå fem beboere har testet positivt som koronasmittet. Alle som har testet positivt har den siste tiden vært i isolasjon. Kommunen kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde.

Bergen kommune ber media om å ikke kontakte sykehjemmet.

Kommunikasjonsdirektør Eva Hille, mobil 991 07 165