Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 143/21
Bergen, 20. desember 2021

Bergen kommune tilbyr nå oppfriskningsdose til innbyggere over 18 år som har ventet 4,5 måneder siden de fikk andre vaksinedose.

Innbyggere i aldersgruppen 18-44 år får tilsendt brev om oppfriskningsdosen denne uken. Dette er i tråd med FHIs anbefalinger, og regjeringen har som mål at alle over 18 år skal få tilbud om oppfriskningsdose innen utgangen av februar neste år.

- Vi fortsetter å vaksinere gjennom romjulen, og vi har for øyeblikket cirka 8000 ledige timer disse dagene. Alle som tilfredsstiller intervallet mellom andre dose og oppfriskingsdosen oppfordres til å registrere seg for å få vaksine så raskt som mulig, sier prosjektleder for vaksinasjonsprosjektet, Elisabeth Engelsen. 

- Mange i de yngste aldersgruppene nærmer seg nå tidspunktet for å tilfredsstille intervallet på 20 uker. Innbyggerne kan finne datoen for når de fikk andre dose på helsenorge.no eller i meldingene på mobiltelefonen sin, og så registrere seg i skjemaet på kommunens nettsider straks det har gått nok tid mellom dosene, sier Engelsen. 

Her kan innbyggere registrere seg

Leder for vaksinasjonsprosjektet, Elisabeth Engelsen, telefon 408 19 639