Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 18/22
Bergen, 05. mai 2022

Fredag 6. mai er det offisiell åpning av Nordnes oppveksttun. Ordfører Rune Bakervik og byråd for barnehage, skole og idrett Linn Katrin Pilskog deltar.

I tillegg til innvendig og utvendig rehabilitering av skolen, er det bygget en ny kommunal barnehage i tilknytning til bygget. Nordnes oppveksttun består nå av avdelingene Nordnes oppveksttun skole og Nordnes oppveksttun barnehage. 

Markeringen finner sted:
Fredag 6. mai kl. 11.00-13.00
Adresse: Nordnesparken 3 

Rektor Sissel Karin Magnussen og (fungerende) styrer Beate Rognø Hansen vil være til stede sammen med barn og ansatte ved skolen og barnehagen.

Oppveksttunet ble tatt i bruk til skolestart høsten 2020, men på grunn av koronasituasjonen blir det offisiell åpning først nå. 

Om Nordnes oppveksttun

Nordnes skole var under rehabilitering i tre år, fra 2017 til 2020.  Under rehabiliteringsperioden var skolen delt på to ulike avlastningsskoler:

  • Første til fjerde trinn gikk på Sydneshaugen
  • Femte til syvende trinn holdt til i skolebygget til tidligere Fana gymnas på Paradis

Skolen har om lag 230 elever fra første til syvende trinn pluss forsterket avdeling med 30 elever, mens den nyopprettede barnehagen har 32 barn fordelt på tre hjemmeområder. Skolebygget er fra 1903 og er verneverdig. Derfor er hovedstrukturen i bygget beholdt. 

Dette er nytt 

  • Elektrisk anlegg, tekniske anlegg, ventilasjonsanlegg og varmeanlegg, fullsprinkelanlegg og SD-anlegg, heiser og løftebord og nytt
  • Skolen har nytt inngangsparti i granitt med trapp og sitteamfi med stålrekkverk og håndløpere av kunstner Svein Rønning
  • En liten fotballbane er anlagt
  • Dekket på uteplassen er nytt
  • Treningspark er plassert rett ved skolen i Nordnesparken
  • Barnehagen er et moderne nybygg, bygget som passivhus, føyd sammen med den eldre skolebygningen

Astri Kamsvåg, fagleder for kommunikasjon, Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett, telefon 930 34 330