Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 77/20
Bergen, 19. juni 2020

Helleneset er den eneste badeplassen i Vestland fylke som kan smykke seg med kvalitetsbeviset Blått Flagg 2020.

I år framstår Helleneset i ny og forbedret utgave. Bassenget er pusset opp, med ny betong og naturstein og nytt pumpesystem. Uteplassen ned mot sjøen er forbedret, og området er blitt mer tiltalende for badegjestene.

Vi inviterer til markering av Blått flagg-tildeling: 

Mandag 22. juni klokken 15
på Helleneset

Byråd for klima, miljø og byutvikling Thor Haakon Bakke deltar sammen med ansatte i Bergen kommune og Bergen og Omland friluftsråd.

Helleneset er en av 17 badeplasser i landet som er tildelt Blått Flagg i 2020. Miljøgodkjenningen innebærer blant annet at badegjester kan være trygge på at vannet er rent, omgivelsene er rene og at det finnes tilstrekkelig med toaletter, som rengjøres regelmessig. Det er også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr og nødtelefon.

Vi går inn i en spesiell sommer. Bergen kommune minner om at rådene for å unngå en ny korona-smittebølge også gjelder for badeplasser og strender. 

Husk håndsprit om du ikke har tilgang til håndvask. Tørkepapir og våtservietter er lurt å ha med. Vis hensyn og hold over en meters avstand til andre når du slår deg ned i det fri. Ved bading i fersk- eller saltvann er det ingen risiko for å bli smittet med covid-19 gjennom badevannet. Men husk avstand til andre. 

Toalettene på badeplassene i Bergen er åpne og det blir satt ut håndsprit og papir. Men Bergen og Omland friluftsråd oppfordrer badende til å ta med håndsprit og ekstra papir selv, for sikkerhets skyld. 

Byråd Thor Haakon Bakke ved politisk rådgiver Susanne Waage, mobil 911 64 536.