Bergenseren 1 - 2019

I marsutgaven kan du blant annet lese om den store opprustningen av Olav Kyrres gate, møte folkene som jobber i den nye Barne- og familiehjelpen og bli med til populære Hålandsdalen leirskole.

Forsiden av Bergenseren nr 1 2019
Forsiden av Bergenseren nr 1 2019.
 

I denne utgivelsen forteller vi dessuten historien om John, som har Asberger syndrom og følte seg alene og utenfor. Han forteller om felleskapet han fant på Fredheim kurs- og aktivitetshus.

Du vil også finne mye småstoff om vårens aktuelle tjenester og og nyheter fra kommunen. På side 2 og 3 kan du se hvilke tilskuddsordninger som har frist den kommende tiden og hva du bør gjøre for å få en brannsikker hytte.

Olav Kyrres gate blir ny

23. april stenges Olav Kyrres gate for opprusting. Det påvirker de mange som daglig ferdes her. Mer enn 35 bussruter må legges om. Når gaten åpner igjen i mai 2020, har den fått universell utforming, blitt mer oversiktlig og staselig. Les om prosjektet på side 4 -5.

Aktiviteter for alle

Bergen kommune har et bredt aktivitetstilbud til mennesker med utvikligshemming. Vi har besøkt flere av aktivitetene, blant annet en dansegruppe og en teatergruppe som øver til en ny, stor forestilling, Scenedrøm. Her skal mennesker med ulik bakgrunn og funksjonsnivå stå sammen på scenen. Vi har ogspå snakket med Norunn, som har meldt seg til tjeneste som frivillig innen tjenester for utviklingshemmende. Les mer på side 6 - 7.

Kommunen går foran for en bedre verden

Visste du at Bergen kommune er Fairtrade-kommune? Hva det innebærer kan du lese om på side 8.

Trives i praksis

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal bli når man bli stor. På side 9 har vi møtt Cecilie (20) og Jonas (21) som begge har fått en ny sjanse med praksisplass i kommunen. Nå er det én inngang til alle praksisplasser i kommunen, enten det er språk- og arbeidspraksis.

John er ikke lenger alene

Vi har også møtt John (25) som har Asberger. Han føløte seg utenfor og alene, men gjennom Fredheim kurs- og aktivitetshus har han funnet et felleskap. Du kan lese historien om John og se oversikt over åpne møteplasser innen psykisk helse på side 10 og 11.

Barne- og familehjelpen er i gang

November 2018 åpnet nye Barne- og familiehjelpen, et lavterskeltilbud til barn, ungdom og familier i alle bydeler. På side 12 kan du møte noen av dem som jobber ved avdelingen på Nesttun.

Lærer av gamle dager på leirskole

Bergen kommune har drevet Hålandsdalen leirskole i Fusa siden 1975. Rektor Anne Sofie Martinsen har vært med nesten like lenge. På leiskolen får barna et innblikk i hvordan de levde i gamle dager, og får samtilidg med seg viktig kunnskap for fremtiden. Les mer om leirskolens filosofi og se de fine bildene på side 13-15.

Ni råd som gjør deg bedre rustet

Hva gjør du hvis strømmen går eller vannet blir borte? Norge moderniserer nå totaltforsvaret sitt, og beredskapsjef Ivar Konrad Lunde gir deg ni råd som gjør deg bedre rustet til å takle en eventuell krise. Les hva det er på side 16-17.

Sendes alle

Bergenseren er reklamefri kommunal informasjon. Den sendes i posten til samtlige husstander og virksomheter i Bergen kommune. Du kan også laste den ned som PDF ved å klikke på lenken til høyre i denne saken.

Hva vil du lese om?

Redaksjonen jobber kontinuerlig med å utvikle og forbedre Bergenseren. Vi ønsker tilbakemeldinger fra våre lesere - både ris og ros, og tar gjerne imot tips og ønsker om saker vi skal skrive om.

Send oss en e-post til redaksjonen@bergen.kommune.no

Tidligere utgaver av Bergenseren kan du lese her.

Neste utgave kommer i juni 2019.

Last ned pdf: