Gå tilbake til:
Du er her:

Bergenseren 4 - 2018

I desemberutgaven av kommunens innbyggermagasin kan du blant annet bli med inn på byens populære møteplass, nemlig biblioteket, og lese hvordan du kan få overskudd i vintermørket.

bergenseren 4
Forsiden av Bergenseren 4, 2018.
 

I denne utgivelsen forteller vi dessuten historien om kreftsyke Sylvia Slettebakken (82), som har fått hjelp av kommunens kreftkoordinatorer - og du kan lese hva elevene på Ådnamarka skole gjør for et bedre skolemiljø.

Du vil også finne mye småstoff om vinterens aktuelle tjenester og og nyheter fra kommunen. På side 2 og 3 har vi viet plass til kommunens nysatsing Barne- og familiehjelpen, og vi forteller hvordan du kan skifte ildsted på 1-2-3.

Små grep som endret hverdagen

Da Sylvia Slettebakken (82) fikk kontakt med kreftkoordinatorene i kommunen, ble hverdagen endret. Takket være skjermen "Komp", har hun daglig kontakt med familien, selv om hun ikke kommer seg ut så mye som før på grunn av kreftsykdommen. - Nå føler jeg meg ikke så alene lenger, sier hun. Les hele historien på side 4-6.

Førjulskos for store og små

Desember kan være en travel måned både for barn og voksne, med førjulsaktiviteter både i forbindelse med skole, jobb og fritid. På side 7 får du oversikt over hva kommunen kan tilby av førjulskos, enten du liker konsert, teater eller juleverksted.

Bergensernes populære møteplass

Bare i løpet av årets første halvdel var det 868.000 bergenserne innom dørene på biblioteket. Noen vil låne bøker, andre for å høre foredrag, konserter, eller få nye opplevelser. Bli med inn i byens populære opplevelsessenter på side 8-9, der alt er gratis og terskelen er lav.

Fem veier til overskudd i vinter

Hvor finner du energien når vinteren er på sitt kaldeste, mørkeste og våteste? På side 10-11 får du tips om fem måter å gi deg selv mer overskudd i mørketiden.

Skolemiljø på timeplanen

Ved Ådnamarka skole øvde de voksne i over et år før de endret måten de snakket, tenkte og jobbet på. Møt elever og lærere på side 12-13 og les hvordan de sammen har forandret skolen.

Få oversikt over din digitale helse

Har du tatt i bruk helsenorge.no ennå? På side 14 kan du lese om hva nettstedet inneholder, og hvordan du kan bruke det til å få oversikt over din egen helse.

Har du lyst til å bli medseiler?

Tony Hanstvedt (19) var medseiler på Statsraad Lehmkuhl under The Tall Ships Races i fjor. På side 15 kan du lese mer om hvordan han hadde det på turen.

På befaring i demokratiets tjeneste

Visste du at de folkevalgte i bystyret hvert år drar på befaring i en bydel? I høst var de i Fana og Ytrebygda for å lære mer om hva som skjer der. Les hva de fikk vite, på side 16-17.

Sendes alle

Bergenseren er reklamefri kommunal informasjon. Den sendes i posten til samtlige husstander og virksomheter i Bergen kommune. Du kan også laste den ned som PDF ved å klikke på lenken til høyre i denne saken.

Hva vil du lese om?

Redaksjonen jobber kontinuerlig med å utvikle og forbedre Bergenseren. Vi ønsker tilbakemeldinger fra våre lesere - både ris og ros, og tar gjerne imot tips og ønsker om saker vi skal skrive om.

Send oss en e-post til redaksjonen@bergen.kommune.no

Tidligere utgaver av Bergenseren kan du lese her.

Neste utgave kommer i februar 2019.

Last ned pdf: