Gå tilbake til:
Du er her:
Dame strikker flaskenisser
STRIKKEGLEDE: Cathrine Strøm-Erichsen har strikket mye i år. Arbeidstakerne på Nordnes Verksteder produserer julegaver hele året.
Bilde: Andrew M. S. Buller

Gleder seg til å vise seg frem på julemarkedet

For første gang skal Nordnes Verksteder ha egen stand på Bergen Julemarked. Cathrine og hennes kolleger har laget nær 500 nisser og andre gaver som de håper får plass under bergensernes juletrær.

Aktivitetsnivået er høyt i de nye lokalene til Nordnes Verksteder på Bønes. Etter flyttingen hit i 2018 har de endelig kommet i full produksjon. På tekstil-, keramikk- og snekkeravdelingen fylles lagrene opp med masse varer som skal ut i julen. Cathrine Strøm-Erichsen på tekstilavdelingen koser seg mens hun strikker flaskenisser.

- Jeg liker å strikke, for det er så rolig og avslappende, forteller hun.

SE VIDEO - SLIK LAGER CATHRINE FLASKENISSER:

Arbeidstakere foran stand
GLEDER SEG: Bård og Lisken gleder seg til å stå på stand på Bergen Julemarked.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Årets hyggeligste julehandel?

I etasjen under hjelper arbeidstakerne med å få på plass de siste detaljene på standen som skal stå på Bergen Julemarked. Bård og Lisken tar stolt frem flaskenisser, fjøler, kopper, drikkebrikker, forklær, servietter og mer. De forteller at de gleder seg veldig til å vise frem varene sine og hilse på bergenserne i førjulstiden og håper at det blir årets hyggeligste julehandel for de som stikker innom.

Kortreist og handlaget

- Alle varene vi har kortreiste varer og det er håndlagde produkter, forteller Christine Bruland som jobber med salg og markedsføring.

Flere av tre-produktene er for eksempel laget av trær fra Fløyen og mange av tekstilproduktene er laget av resirkulert tekstil.

Tre personer foran produkter laget på Nordnes Verksteder
PÅ PLASS: Arbeidstaker Ane Lin Båtevik (til venstre), arbeidsleder Lars Heggdal, og salg- og markedsansvarlig Christine Bruland håper at mange velger å handle julegavene hos Nordnes Verksteder.
Bilde: Andrew M.S. Buller

-  Arbeidstakerne som jobber her er fantastiske mennesker. Vi er en samfunnsnyttig bedrift, produktene våre er kvalitetsprodukter og jeg synes de er kjempekule. Jeg og arbeidstakerne håper at det er mange som tar turen innom standen vår for å se produktene og kanskje handle gavene sine hos oss, sier hun.

Butikk og på nett

Har du ikke mulighet til å komme innom Nordnes Verksteder på Julemarkedet kan du også svinge innom butikken på Bønes eller nettbutikken.

Bildemontasje av kopper, lurer, drikkebrikker og flaskenisser
HÅNDLAGEDE PRODUKTER: Et utvalg produkter laget av arbeidstakerne på Nordnes Verksteder.
Bilde: Andrew M.S. Buller
Utsalgstelt på Bergen Julemarked
HER STÅR DE: Du finner Nordnes Verksteder sin stand i varmestuen bak pariserhjulet på Bergen Julemarked.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Om Nordnes Verksteder

Nordnes Verksteder AS er heleid av Bergen kommune. De er tiltaksarrangør for NAV arbeid og Bergen kommune og har 56 arbeidstakere i varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). De tilbyr arbeidsplasser med fokus på den enkeltes mestring og utvikling.  Alle som arbeider på Nordnes Verksteder er engasjerte mennesker som trenger påfyll av kunnskap og nye erfaringer. De har tekstilavdeling, snekkeravdeling, fruktavdeling, vaskeri og keramikkavdeling.

www.nordnes-verksteder.no