Gå tilbake til:
Du er her:

Slik takler de koronatiden

Vi har spurt tre bergensere om hvordan de holder seg aktiv aktiv i koronatiden.

NILS MÆHLE (79)
Leiar av Eldrerådet i Bergen

Nils Mæhle
Nils Mæhle
Bilde: Høgskolen i Bergen

For å halda meg i form går eg daglege turar i nærområdet mitt, anten heime i Åsane eller på familiestaden vår på Osterøy. Eg bruker også trimsykkelen flittig og syklar vanligvis 40 minutt dagleg. Dette kombinerer eg med
å sjå på interessante TV-program. Elles unngår eg å reisa kollektivt og me begrensar turane til butikkar og kjøpesenter. 

BENEDICTE S. SANDSTRØM (24)
Spesialarbeider ved Brannforebyggende avdeling, 
Bergen brannvesen

Benedicte Smith Sandstrøm
Benedicte Smith Sandstrøm
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

De siste månedene har jeg vært mye utendørs, på mange turer og også sovet i hengekøye. Å være ute i naturen har en positiv effekt, både fysisk og psykisk. Ute er det også lettere å unngå smitte. Jeg er opptatt av å følge reglene om smittevern og synes det går greit. I jobben min som feier kan jeg ikke gå inn i hus som vanlig, men feier i stedet fra taket. Bortsett fra det er ikke hverdagen min så annerledes. Jeg er heldig som får treffe kolleger. Det betyr mye.

GRETE GUNDERSEN (71)
Pensjonist med underliggende sykdom

Grete Gundersen
Grete Gundersen
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Jeg må være ekstra forsiktig og er lite ute blant folk. Vi fikk nylig et nytt barnebarn som jeg nesten ikke har sett. Lengselen og savnet etter henne og de to andre barnebarna er enormt. Heldigvis er jeg tålmodig og har et godt humør. Det er alltid noe å finne på hjemme. Jeg liker å skrive dikt. Det blir noen små lufteturer ut, og jeg har laget et daglig trimprogram med å gå i trapper, sykle og gjøre ulike øvelser. Jeg kan jo ikke gi meg helt over heller! Forhåpentligvis blir livet snart litt mer normalt igjen.