Gå tilbake til:
Du er her:

Vil redusere sykdom i barnehagene

Sertifiseringen til Ren hånd-barnehager er et tiltak Etat for helsetjenester i Bergen kommune gjennomfører for å redusere sykdom hos barn og ansatte i barnehager.

Sertifiseringsordningen gjelder både for private og kommunale barnehager i Bergen og de syv omegnskommunene Etat for helsetjenester har interkommunalt samarbeid med (Austevoll, Fjell, Os, Osterøy, Sund, Vaksdal og Øygarden). Din barnehage kan når som helst i løpet av året bli sertifisert som Ren hånd-barnehage ved å gjennomføre et undervisningsopplegg for barna og tilfredsstille noen enkle krav til utstyr og rutiner i barnehagen. Sertifiseringen gjelder for et barnehageår om gangen og denne sertifiseringen vil derfor gjelde for barnehageåret 2019/20. Det anbefales å gjennomføre sertifiseringen på høsten da man kan være med i trekningen av premie samtidig som man får etablert gode hygienetiltak i god tid før sesonginfluensaen kommer.

Kan vinne premie

Opplegget er veldig enkelt å gjennomføre og vil være lærerikt og gøy for barna. Barnehagene som oppnår å bli sertifiserte vil motta et sertifiseringsdiplom og barnehager som sertifiserer seg før 4. oktober 2019 er med i trekningen av tre pengepremier:

1. premie: 10.000 kroner

2. og 3. premie: 5.000 kroner

Vinnerne blir offentliggjort knyttet til den internasjonale håndvaskedagen 15. oktober. Pengene må brukes på en hyggelig aktivitet for barna.

Sertifiseringsskjema

Barnehagene sertifiserer seg ved å tilfredsstille kravene til sertifiseringen (se lenke nederst på siden) og sende inn et utfylt skjema til Etat for helsetjenester i Bergen kommune.

Opplegget passer best for barn fra 3-6 år, men det er ønskelig at barna fra 1-3 år inkluderes så mye som mulig og at barnehagen forsøker å trekke disse inn der dere kan.

Diplom barn
 
 

Vedlegg

Flere artikler