Gå tilbake til:
Du er her:

Vinnere av Ren hånd-sertifisering 2019

I år har 90 barnehager sertifisert seg som Ren hånd-barnehager. Tre heldige barnehager ble denne uken trukket ut som vinnere av pengepremier.

Helsevernenheten i Bergen kommune har en sertifiseringsordning for god håndhygiene i private og kommunale barnehager i Bergen og syv omegnskommuner. Dette innebærer at barnehagen gjennomfører et undervisningsopplegg for barn og ansatte, i tillegg til at de må tilfredsstille enkelte krav til utstyr og rutiner. Målet er å minske smittespredning, og dermed redusere sykdom blant barn og ansatte i barnehager.

I år har 90 barnehager sertifisert seg som Ren hånd-barnehager. Tre barnehager ble trukket ut og mottok pengepremie på den internasjonale håndvaskedagen tirsdag 15.oktober. Representanter fra Miljørettet helsevern overrakte premiene og delte ut diplomer.

Årets vinnere

Mottakerne av pengepremie ble:

  • Ytre Arna barnehage, som fikk 10.000 kroner
  • Straumsgrend barnehage, som fikk 5.000 kroner
  • Osterøy Gårds- og friluftsbarnehage, som fikk 5.000 kroner

Stort engasjement

Alle barnehagene som deltok har vært engasjerte i opplegget. Barna har blant annet lært seg en håndvaskesang og fargelagt bakterier, og noen har gjort eksperimenter. De har tatt på brødskiver med skitne hender og rene hender. Så har de studert hvor mye mugg som ble dannet på de to ulike brødskivene. Og for en forskjell det ble!

Alle barnehager som har vært med i kampanjen vil få tilsendt et diplom i posten.

For barnehager som ikke rakk å gjennomføre opplegget innen fristen, er det fremdeles mulig å sertifisere seg for dette barnehageåret.

Barna holder frem sjekk og diplom
Barna i Ytre Arna barnehage fikk i dag et synlig bevis på at de er flinke til å vaske hendene.- Vi er stolte og glade for at vi har vunnet. For å understreke feiringen har barna fått is i dag. Ansatte fikk også en ekstra oppmerksomhet i dag, sier styrer Nina Solberg.
 
Barna holder frem sjekk og diplom
Glade vinnere i Osterøy Gårds-og friluftsbarnehage
 
Barna holder frem sjekk og diplom
Her er vinnerne i Straumsgrend barnehage. De har eksperimentert med maling og brødskiver for å lære om håndhygiene.
null