Gå tilbake til:
Du er her:

Trafikkavvikling og kart for 21. - 24. september

Torsdag til søndag er det fellesstartløypene som er i bruk, det vil si at Sollien inngår i løypetraseen. Se kart over løypene og alt om trafikkavvikling. Gå, sykle eller reis kollektivt.

Stengte veier 08.30-19.00

Løypene i Bergen blir stengt for vanlig biltrafikk hver dag mellom klokken 08.30 og 19.00. Se løypene og berørte områder i digitalt kart | Se løypene i forenklet kart (pdf)

(Rittene går "mot klokken" når du ser på kartet, ulikt antall runder, snittfart rundt 50 km/timen, maksfart mye mer. De starter ved Grieghallen i uken, fra Øygarden i helgen. Tidene for når rittene går, finner du raskest i programguiden til Bergen 2017.)

Bykjernen er stengt for bil- og MC-trafikk hele døgnet.

E39 er regulert med kun ett felt for personbiler. Unngå bilkjøring om du kan, kan bli kødannelser.

Det er totalt parkeringsforbud langs løypetraseen og i omskiltete gater. Se mer om parkering her.

Puddefjordsbroen, Løvstakktunnelen og Damsgårdstunnelen er stengt klokken 08.30-19.00. Sotrabroen blir stengt i cirka tre timer både 23. og 24. september.

LES OGSÅ: Trafikkinformasjon for hele VM-regionen på Bergen 2017

Slik krysser du løypen trygt

Gående og syklende kan krysse løypene ved overgangsfelt. Beregnet ventetid er opptil noen få minutter. Under ritt vil trafikkvakter styre når du kan krysse løypen. Les gjerne: Slik krysser du løypen trygt. | Alternative sykkelruter inn mot sentrum | Ikke bruk løypetraseen før den er åpnet.

Kart over løyper, stengte veier og helsetilbud

I det digitale kartet kan du zoome, søke på adresser og bla dag for dag. Legg merke til at kartet har en tekst som forklarer soner og symboler. Teksten viser til venstre på skjermen på PC, mens på mobil og nettbrett åpner du teksten ved å klikke på stor "i" oppe i høyre hjørne. Gå til digitalt kart

Forenklet kart er på pdf og på en side. Åpne forenklet kart (pdf)

Kollektivtilbud under VM

Kollektivtilbudet legges om under VM. Skyss har oppdaterte rutetider, oversiktskart og annen informasjon på nettsiden deres. Gå til skyss.no/sykkel-VM.

Vi oppfordrer innbyggerne til å la bilen stå, og heller gå, sykle eller reise kollektivt.

Drosjer

Drosjene går som normalt, men flere av de ordinære drosjeholdeplassene i sentrum er stengt. Les mer på fylket sine nettsider.

Tilkomst legevakt og sykehus

Alle som skal til Haukeland universitetssjukehus under VM oppfodres til å reise kollektivt, sykle eller gå dersom tilstanden tillater det. Linje 12 vil gå hyppig fra Bergen busstasjon til Haukeland. For pasienter som er avhengig av bil, er det tilkomst å kjøre til Haukeland, les mer om det hos Helse Bergen. | Informasjon til deg som skal til KK

Til Bergen legevakt er det tilkomst fra E 39. Det er etablert midlertidige legevakttilbud i mest berørte områder. Les mer om legevakt og legehjelp her.

- Planlegg hverdagen

Sykkel-VM er et av verdens største idrettsarrangement, og arenaen er offentlige veier. Alle innbyggere oppfordres til å følge med på informasjon om trafikken og planlegge hvordan de tar seg frem under sykkel-VM.

- Kommunen er opptatt av at innbyggerne skal få en best mulig hverdag også under sykkel-VM, og god planlegging blir viktig for å oppnå dette. Vi håper innbyggerne klarer å få hverdagen til å gå rundt samtidig som de tar del i folkefesten, sier informasjonsdirektør Eva Hille.

Nødetatene når frem

Det er egne løsninger for alle utrykningskjøretøyer under VM, så nødetatene når frem til alle hus og bydeler.

Har du spørsmål?