Gå tilbake til:
Du er her:

Full rulle på Rothaugen

Rothaugen skole har forberedt seg grundig til sykkel-VM. Nå er også syklene klare.

Fredag arrangerer Rothaugen skole sitt eget sykkelritt, "Rotteracet", fra Skansen brannstasjon til Skansemyren idrettsplass. Onsdag fikk elevene anledning til gratis sjekk av sykkelen før rittet. Den mobile sykkelreparatøren Joakim Wallmark fylte luft og skiftet bremseklosser i rekordfart.

- Jeg stiller opp av to grunner, det ene er at jeg er tidligere elev på Rothaugen, det andre er at det er viktig at mange bruker sykkel og at de er i orden, sier Wallmark og forteller at de også hadde sykkelløp da han gikk på skolen

Sykkel på timeplanen

Ungdomsskolen med rundt 500 elever ligger tett på VM-løypen. Sykkelritt er bare en av mange aktiviteter skolen skal gjennomføre i VM-perioden.

- VM er det største arrangementet i Norge på lang tid. Dette blir en "once in a lifetime experience" og vi har valgt å se på dette som en positiv utfordring, sier en av skolens sykkelambassadører, Marius Ødegård.

Elevene skal blant annet øve seg i engelsk ved å intervjue turister og trene på norsk muntlig, retorikk og argumentasjon gjennom en helt spesiell sportskommentatorkonkurranse. Elevene har også lært mye om Colombia, landet de har fått tildelt som fadderland. Elevene har kontakt med en klasse der ved å sende videoer til hverandre.

- Elevene også har brukt og kommer til å bruke twitter, #rotcycling, under VM. Dette for å vise Colombia og resten av de som måtte være interessert om alt vi holder på med, sier Ødegård.


VIDEO: Anna, Aoss og Jonas gjør seg og syklene klar til "Rotteracet" og VM.

Heier på Colombia

- Først viste vi frem Bergen, skolen, Bryggen og de koselige gatene. Nå har vi fått svar. Den største forskjellen er at de er mange flere i klassen og går i skoleuniform, forteller nienedeklassingene Synne Pedersen Drægni (13) og Une Ramstad (14).

Begge gleder seg til en anneledes skoleuke. Det er planlagt mange stunt rundt skolen. Det skal henges opp ballonger på skoleplassen og elevene skal kle seg i forskjellige farger. De skal ha konsert og lage ulike formasjoner. Elevene skal se rittet mandag og tirsdag der de skal heie ekstra på Colombia. Onsdag får de mulighet til få med seg temporittet til Fløyen.

- Jeg tror det blir kjempegøy. Jeg gleder meg mest til å se alle folkene og oppleve den gode stemningen, sier Synne.