Gå tilbake til:
Du er her:

1400 skolebarn inntok VM-løypene

1400 skolebarn fikk kjenne på VM-følelsen da de fikk teste løypen til proffene onsdag.

- Du må passe deg, disse elevene gir bånn gass, sier en av de kloke vaktene ved målområdet.

Og det er lett å forstå at adrenalinet slår litt hardt inn når man får en autostrada av en sykkelløype til rådighet, og en skikkelig opptur fra Bryggen til Festplassen, med heiagjenger, musikk, politieskorte og speakere som heier dem inn i målområdet.

- Sykle kan vi

I forkant av løpet hadde alle barna oppstilling utover på Bryggen.

- Har dere øvet til dette da?

- Nei, sykle det kan vi jo, svarer Markus fra Trengereid skole og demonstrerer med å svinge på styret.

Andre som var spente før det startet, var Filip og Tobias fra Alvøen skole.

- Vi gleder oss, ta bilde da, sier de i kor.

SE OGSÅ: Fikk selfie med Thor Hushovd

1400 barn, 30 skoler

Til sammen 1400 skolebarn fra 4.-8. trinn, fra over 30 skoler, deltok under dagens barneritt. Løypen gikk fra Bryggen, til Sandviken og via Bontelabo, over Bryggen, forbi Torget og så selve oppløpet til målgangen på Festplassen. Langs løypen sto folk og heiet, vaiet med flagg og klappet. Og i målområdet var det topp stemning, som inspirerte til litt ekstra kraft på pedalene over målstreken.

VIDEO: Se sykkelritt med barn og eldre i VM-løypen.
BILDESERIE: Den ser du under de store bildene.

Sykkelsatsing i skoler og barnehager

6000 barn i bergensskolen har nå deltatt i prosjektet Alle barn sykler, som er et 12 timers program med sykkelopplæring i skolen. I tillegg har rundt 160 sykkelambassadører fra byens skoler og barnehager tatt ansvar for at elever og barnehagebarn har fått sykkelopplevelser- og kunnskap i ukene frem mot VM.

Med i dagens ritt var rådgiver ved Idrettsseksjonen Frode Karlsen som har hatt ansvar for samlingene med sykkelambassadørene.

- Dette var helt topp, og utrolig kjekt å være med. Jeg tror alle koste seg, det var bare smil å se, helt fra Bryggen og over mål, smiler han.

Til inspirasjon har Bergen kommune fått utviklet et eget undervisningsopplegg for både barnehage og alle trinn i grunnskolen. Det legger opp til at man kan integrere sykkel i alle fag. Tanken er at dette skal brukes også etter sykkel-VM. Se mer på www.sykkeliskolen.no.

SE OGSÅ: Glimt fra Alle barn sykler