Gå tilbake til:
Du er her:

Fløyen-barnehage fikk sykkelfest med orkesterplass

Hva gjør man når de store sykkelstjernene nærmest banker på døren til barnehagen? Inviterer til en skikkelig fest selvfølgelig!

Onsdag var en stor dag under sykkel-VM, med temporitt for herrer og målgang ved Fløyrestauranten. Langs veien opp til Fløyen, midt i begivenhetenes sentrum, ligger Granebo/Radiostasjonen naturbarnehage. Med orkesterplass til innspurten og verdensstjernene susende forbi rett utenfor porten, lå alt til rette for å gjøre litt ekstra ut av dagen.

- Vi fant ut at vi ville arrangere en fest, så vi inviterte like godt barnas familier til barnehagen for å se på rittet, forteller konstituert styrer i barnehagen, Iben Elster.

Pyntet uteområdet

Mens bergensere i hopetall strømmet til Fløyen for å rigge seg til langs løypen, forberedte barnehagen seg med å pynte på uteområdet. Flagg, ballonger og plakater ble hengt opp, griller ble satt frem og et splitter ny lavvo ble satt opp for å gi ly for eventuelt regnvær.

- Når foreldrene kommer klokken 13 skal vi heie, grille og kose oss. Foreldrene tar med seg flagg, og siden vi har barn fra ulike deler av verden blir det flagg fra flere nasjoner, forteller Elster.

Hadde sykkelløp

Sykkel-VM har satt sitt preg på barnehagen også før denne onsdagen. Elster forteller at de har snakket en del om sykling, og har sett på bilder av verdensstjernene. Maskoten Apa fra Vennebyen og sangen «Full rulle» har også vært en del av oppladingen. I tillegg har barnehagen arrangert et sykkelløp i forrige uke.

- Alle var med, og alle fikk premier. Vi hadde startnummer og heiagjeng. Det var stor stemning og skikkelig gøy, sier pedagogisk leder Hege Lysberg. Hun forteller at barnehagen også nettopp har fått nye sykler, noe som har slått an hos barna.
- Sykling er veldig populært her nå, konstaterer hun.

Etter arrangementet oppsummerte en strålende fornøyd barnehagestyrer dagen slik:

- Festen ble fantastisk! Over hundre foresatte, søsken og besteforeldre kom med flagg og fløyter. Enkelte hadde også kledd seg ut. Tilrettelegging og gratisbilletter fra Fløibanen gjorde at de fleste kom seg opp uten problemer. Nydelig å se barn og voksne heie i felleskap. Det var flott å oppleve et arrangement som faktisk overgår forventningene.

Sykkelambassadører

I ukene frem mot VM har rundt 160 sykkelambassadører fra byens skoler og barnehager tatt ansvar for at elever og barnehagebarn har fått sykkelopplevelser- og kunnskap. Frode Karlsen ved Idrettsservice i Bergen kommune har hatt ansvar for samlingene med sykkelambassadørene, og lar seg imponere over alt barnehagene har satt i gang.

- De har gjort utrolig mye bra, og har gjennomført svært mange aktiviteter knyttet til sykkel-VM. Alt fra matlaging, læring om andre kulturer, nasjonalsanger, tegneprosjekter, læring om flagg, sykkeldager og mye mer. Det har vært forbilledlig, roser han.

Så er det bare å håpe at sykkelinteressen holder seg – også etter VM er ferdig.