Gå tilbake til:
Du er her:

Nytt skattekammer for sykkel i alle fag

I forbindelse med sykkel-VM får alle barnehager og grunnskoler nå gratis undervisningsmateriell på en ny nettside.

- Nå vil vi gi skoler inspirasjon og muligheter til å bruke sykkel i undersvining i alle fag, sier Rune Kristoffer Titlestad, idrettsdirektør i Bergen kommune.

Ny nettside

Sykkeliskolen.no har Bergen kommune fått utarbeidet et nasjonalt undervisningsopplegg for barne- og ungdomsskolen, med illustrasjoner og oppgaver lærere enkelt kan bruke for eksempel i KRLE, engelsk og matematikk. Siden har også et eget opplegg for barnehager.

- Sammen med Hordaland Fylkeskommune og Bergen2017 jobber vi for å få det ut også til andre kommuner i Hordaland, og muligheten er at opplegget kan videreføres nasjonalt etter sykkel-VM.

Samarbeid om "Alle barn sykler"

Bergen kommune samarbeider også med Askøy, Fjell og Øygarden om prosjektet "Alle barn sykler" som startet i 2015. Bystyret har bestemt å øke budsjettet til dette prosjektet fra 2017. Her deltar lokale klubber tilknyttet Norges Cykleforbund med undervisningen ute på barneskolene.

Over seks økter hver på to timer får elever på 4. og 5. trinn trafikkopplæring og praktiske øvelser på sykkel. Elever som ikke har sykkel, får låne, og barn med funksjonshemming får tilpassede sykler. Undervisningen er i tråd med kompetansemålene for trafikkopplæring i skolen.

- Viktig med god sykkelopplæring

- Bergen2017 har mange aktiviteter for barn og unge tilknyttet mesterskapet, derfor har Bergen kommune valgt å forsterke skoledelen. Med nye regler som åpner for at barna kan sykle til skolen når foreldrene selv mener de er klare, er det viktig at skolen gir god sykkelopplæring. I tillegg håper vi å skape litt ekstra motivasjon for sykling i 2017, og tenne den lille VM-gnisten hos byens barn og unge, sier Titlestad.

LES OGSÅ: 160 ansatte blir sykkelambassadører