Gå tilbake til:
Du er her:

Gjør plass for 498 bobiler under sykkel-VM

Flere av byens idrettslag er klare for innsats når Bergen kommune gjør plass til et stort antall bobiler under sykkel-VM.

Vanligvis finnes det 28 øremerkede parkeringsplasser for bobiler i Bergen. Under sykkel-VM i september mangedobles tilbudet.

På seks ulike steder rundt sentrum - Flaktveit, ved Vestlandshallen, Laksevåghallen, Nymark ved Haukelandshallen, på Slåtthaug og Slettebakken - er det nå mulig å booke plass for bobiler. I tillegg er det to private parkeringstilbud på Bildøy og Travparken.

Idrettslagene er vertskap

Alle kommunens bobilplasser ligger i tilknytning til idrettsanlegg, der de tilreisende kan benytte dusj og toalett. I tillegg vil bobilturistene få tilgang på vann og mulighet til å tømme septikkassettene sine. På tre av plassene er det også tilgang på strøm.

Det er medlemmer i idrettslag som skal jobbe dugnad for å hjelpe turistene til rette.

- De har en vertskapsrolle der de skal gjøre ting som å anvise plasser og betjene servicepunkter, sier bobilsjef i kommunen, Knut Waage. Han forteller at parkeringsplassene skal være betjent hele døgnet.

500 kroner døgnet

500 kroner koster det for et døgn på bobilparkering i Bergen under VM.

- Akkurat nå er det Slettebakken, som jo ligger nært både sentrum og bybane, som er mest populært. Så langt i sommer har det ikke vært så veldig mange som har benyttet seg av muligheten til å booke plass under VM, men nå ser vi at det er en viss bevegelse, sier bobilsjefen.

Her kan du booke bobilparking under sykkel-VM

Om alle seks bobilplassene åpner, er naturligvis avhengig av pågangen.

- Vi håper at tilbudet blir populært. Det gjøres en innsats for å klargjøre disse plassene, og det er et godt tilbud i en by som ellers har 28 plasser for bobiler, sier Waage.