Gå tilbake til:
Du er her:

Merk deg disse datoene for trafikkendringer før VM

Christies gate er nå stengt og E39 er omregulert til ett felt. Gjerdene er på vei ut langs løypene. Bussene kjører kun til Bergen busstasjon. Natt til lørdag stenges hele bykjernen for trafikk.

Lørdag 16. september

 • Stenger sentrum for trafikk
  Fra natt til lørdag blir bykjernen stengt for trafikk. Det gjelder hele døgnet frem til etter VM. Avstengt område omfatter blant annet Bryggen, Torgallmenningen med sidegater, Kaigaten, Marken og Vågsallmenningen.
  Se blå sone på dette kartet.
 • Omlegging av buss- og banetilbud
  Fra samme dag vil alle busser som går til, fra og via sentrum endre sine ruter. Hovedendringen er at bussene vil kjøre til og fra Bergen busstasjon og ikke gjennom sentrum i stengingsperioden klokken 08.30-19.00, fra 16. til 24. september (17. september er det 10.00-19.00). Men siden noen områder i sentrum er i bruk for sykkel-VM, blir det også noen endringer i traseen resten av døgnet. Sjekk rutetider og kart for din buss hos Skyss
 • Totalt parkeringsforbud langs løypen og omskiltete gater
  Fra natt til lørdag og hele VM vil biler som er parkert i sykkelløypen og i andre viktige gater som er omskiltet, bli fjernet.
  Skulle bilen din være borttauet? Sjekk hvor den kan være tauet bort her.

Søndag 17. september

 • Rittene starter - sperret for bil- og MC-trafikk klokken 8.30-19.00 (søndag 17. sept. 10.00-19.00)
  Nå starter selve rittene i VM. Løypen som er i bruk, blir da stengt for bil- og MC-trafikk. Det skjer ved at tilkomst med bil blir stengt ved første mulige avkjørsel inn mot løypen. Merk at sperringen skjer gradvis fra 08.30 og utover. Fotgjengere og syklister kan krysse ved overgangsfelt. Under ritt vil det stå frivillige som sørger for at man går over når det er trygt. Ventetiden er da noen få minutter.
  Mer om trafikk og detaljert kart dag for dag på nett
 • Hva er sperret mellom klokken 19.00 og 08.30?
  Om kvelden og natten vil gjerdene langs løypen bli flyttet vekk i kryss og ved avkjørsler. Mens gjerdene blir stående langs veien der det ikke er kryss og avkjørsler.
 • Mer om rittene
  Søndag er det lagtempo profflag fra Askøy til sentrum. Mandag til onsdag er det individuelle temporitt i en rundløype rundt sentrum, torsdag er det publikumsritt i fellesstart-løypen, fredag er det fellesstart i sentrum, lørdag og søndag er det fellesstart fra Øygarden og påfølgende runder i sentrum.
  Program, rittkart og mer om løypene på bergen2017.no

Disse forandringene har blitt gjennomført

 • Parkeringforbud.
  Søndag 10. september startet innføring av parkeringsforbud langs løypetraseen. Bileiere som har fått varsel om å flytte bilen, får ett døgn på å flytte den. I mest berørte soner i Årstad, sentrum og Sandviken er huseiere tilskrevet direkte. Følg med på skilting. Om skiltet et tapet over med et kryss eller dekket med svart plast, vil skiltet gjelde fra tape eller plast er fjernet. Folk oppfordres å følge med, alternativt med en gang starte med å parkere bilen på en annen plass frem til etter VM.
  Mer om gateparkering under VM her

 • Gjerder langs løypen.
  Fra natt til torsdag 14. september startet utplassering av gjerder langs hele sykkelløypen for VM. Arbeidet fortsatte natt til fredag. Se digitalt kart med løypen dag for dag. Her er forenklet versjon som viser hvor veiene blir stengt langs løypen alle dager (pdf).

 • Endring i busstilbud.
  Fra torsdag 14. september startet også endringen av Skyss sitt rutetilbud, med omkjøringer i sentrum. Samtidig vil linjer i sentrum bli innstilt. Bybanen stopper på Nonneseter til byen. Første påstigning ut fra byen er på Bergen busstasjon. Oppdaterte rutetider og kart ser du hos Skyss

 • Fra to til ett felt på E39.
  Fra torsdag 14. september regulerte Statens vegvesen E39 slik at personbiltrafikk kun får bruke ett felt, mens det andre feltet blir forbeholdt kollektivtrafikk (ikke elbil). Reguleringen vil gjelde hele døgnet frem til etter VM. Statens vegvesen informerer her.


 • Christies gate i sentrum stengt.
  Christies gate ble avsperret til bruk for sykkel-VM fra torsdag 14. september

Trenger du mer informasjon?

På nettsiden vår finner du informasjon om helsetjenester og legevakter under VM, mer om trafikk og praktisk informasjon til publikum. Gå til bergen.kommune.no/sykkel-VM

På Bergen2017 finner du alt om mesterskapet, og program for rittene. Gå til bergen2017.no.

Har du spørsmål?