Gå tilbake til:
Du er her:

Ikke bruk løypetraseen før den er åpnet

Mandag var det flere tilfeller hvor biler var kommet inn i deler av traseen før den var godkjent for åpning.

For å unngå farlige situasjoner er det viktig at publikum ikke bruker løypetraseen mellom klokken 08.30 og 19.00.

– Selv om det kan gå lang tid uten aktivitet akkurat der du er, kan det plutselig komme syklister og følgebiler i høy fart. Løypen brukes også til trening etter at rittet er ferdig. I tillegg tar det tid å klargjøre traseen, og i den forbindelse vil det kunne komme både transport- og servicebiler som forventer publikumsfrie løyper. Derfor er hele løypen helt stengt frem til politiet og løypevakter har fjernet alle hindringer slik at busser og biler kan komme frem, sier informasjonsdirektør Eva Hille.

Oppfordringen er klar

• Ikke mas på løypevakter om at de skal slippe deg gjennom. Mange som er på jobb i bybildet er frivillige som jobber for at VM skal bli et godt og trygt arrangement for alle

• Ikke ta deg til rette selv om det virker som om det ikke er aktivitet i det området hvor du er

For alles sikkerhet er det avgjørende at alt avsperret område åpnes på en planlagt måte – og det skjer når politiet gir klarsignal.

Løypene forandrer seg

Løypene er stengt hver dag mellom klokken 08.30 og 19.00. Husk at løypene forandrer seg dag for dag og ulike deler av byen blir berørt. Selv om det ikke er konkurranser torsdag, er løypen stengt på grunn av trening og publikumsritt. Sjekk løypekartet der du kan se hvor løypen går de ulike dagene.

Ikke fjern sperringene langs løypene

Bergen kommune har fikk også mandag inn melding om at noen fjerner sperringene for å komme frem. Av hensyn til sikkerheten for publikum og utøvere er det svært viktig at publikum respekterer gjerdene.

Trafikk og råd langs løypen

Her blir det stengte veier i VM-uken – reis kollektivt

Gode råd når du er langs løypen - slik krysser du trygt.