Gå tilbake til:
Du er her:
KULTUR: Et bredt spekter av byens kulturliv skal sette sitt preg på sykkel-VM.
KULTUR: Et bredt spekter av byens kulturliv skal sette sitt preg på sykkel-VM.
Bilde: Katarina Lunde

Løfter kulturen under sykkel-VM

Bergensmusikere og flere av byens kulturinstitusjoner skal skape stemning på Torgallmenningen og langs løypene.

Sykkel-VM er et av verdens største idrettsarrangementer, og mesteparten av VM er gratis for publikum å oppleve.

Arenaen til sykkel-VM er gatene i Bergen og området rundt Bergen. De er åpne for alle, men enkelte områder er forbeholdt akkrediterte og dem som har kjøpt billetter.

Daglige konserter på Torgallmenningen

Under VM vil Bergen syde av ulike kulturinnslag fra scener og i gatene. Medaljeseremoniene under sykkel-VM vil foregå på hovedscenen på Torgallmenningen. Hver kveld blir det gratiskonserter med en rekke artister. Blant dem som skal opptre er Razika, Real Ones, Sigrid Moldestad og Miss Tati.

I samarbeid med Vill Vill Vest og BRAK får byens unge musikere vist seg fram på scenen i løpet av mesterskapet. Ausekarane med Tor Endresen og Bjørn Jensen og Jan Eggum med Oslo Strings og Sjøforsvarets Musikkorps skal også opptre.

SE PROGRAM: Se program på Bergen2017.no

Kulturbyen åpner dørene

Mange av byens kulturinstitusjoner utvider åpningstidene sine med skreddersydde kulturtilbud under sykkel-VM. Bergen Filharmoniske Orkester, Den Nationale Scene, KODE og Bergen kunsthall er blant aktørene som tilbyr spesialprogram denne uken.

I byen og langs løypene

Det blir også underholdning rundt i byen i VM-dagene. Langs turstien ved Fløibanen vil publikum oppdage at trærne er kledd inn med fargerike leggvarmere. Her kan også alle som vil være med og skape dette kunstprosjektet sammen med kunstneren. En av kveldene under arrangementet vil det bli Bike-In på USF Verftet.

Også i samarbeidskommunene blir det stor aktivitet de dagene rittene pågår her. På Askøy skal askøyværingene gjenskape norgeshistoriens største sjøslag.