Gå tilbake til:
Du er her:

Miljøgodkjent skutefest i Bergen

The Tall Ships Races Bergen 2019 er sertifisert som Miljøgodkjent arrangement, en utmerkelse for arrangører som aktivt vil jobbe for å redusere arrangementets miljøbelastning.

21. til 24. juli inntar over 60 seilskuter fra 18 ulike nasjoner Bergen når byen for femte gang er vertskap for The Tall Ships Races. Nå har arrangementet, som første store kulturarrangement i Bergen, blitt miljøgodkjent av Stiftelsen FEE Norway.

- Byrådet har som mål at Bergen skal være Norges grønneste storby. Jeg synes derfor det er ekstra stas, som leder av hovedkomitéen til The Tall Ships Races i Bergen, at de grønne tiltakene vi har gjort har ført til en miljøsertifisering, sier byrådsleder Roger Valhammer.

For å oppnå utmerkelsen må arrangementet oppfylle en rekke kriterier innen blant annet avfallshåndtering, innkjøp, transport, energibruk og miljøinformasjon.

Kutter ut plast

The Tall Ships Races Bergen har hatt særlig fokus på avfallshåndtering, og har fått hjelp fra Klimaseksjonen i Bergen kommune og BIR Bedrift til å få på plass kildesortering og engangsartikler som er biologisk nedbrytbare, som palmebladstallerkener og trebestikk. Det blir satt ut miljøstasjoner på området hvor du kan kildesortere.

- Alle engangsartikler vi har valgt ut, vil BIR Bedrift ta imot som bioavfall og sende til kompostering – som kan bli til ny jord og lukker sirkelen, forklarer miljøsjef i The Tall Ships Races Bergen 2019, Frida Lunde Høisæther.

Les mer om Tall Ships sin miljøprofil

Slik kan du bidra

Dersom du planlegger å ta del i skutefesten, har miljøsjefen noen gode tips til deg:

- I tillegg til å sortere riktig, oppfordrer vi publikum til å ta med egen drikkeflaske, egen termokopp for å få miljørabatt på kaffe, velge et økologisk eller vegansk måltid, og til å sette bilen igjen hjemme.