Gå tilbake til:
Du er her:
Interiørbilde fra Det Hanseatiske museum
SEMINAR: Det Hanseatiske museum blir for tiden totalrenovert. Er du interessert i byggets historie og det som gjøres der, kan du delta på et digitalt innspillseminar 10. februar 2021.
Bilde: Sten Harald Wilhelmsen, b+b arkitekter as

Innspillseminar om visjoner for "nye" Det hanseatiske museum

Vil du være med å gi innspill til innholdet i Det Hanseatiske Museum? Vil du høre om Bergens hanseatiske historie? Bergen kommune og Museum Vest inviterer til nettbasert innspillseminar 10. februar.

Det Hanseatiske Museum feirer 150 år i 2022.  Muséet har siden 2018 vært stengt for total restaurering og istandsetting.

I 2026 skal muséet åpne med nye utstillinger og innhold.  

Ønsker gode diskusjoner

Målet med et  innspillseminar er å få fram gode vinklinger til innholdet i det nye muséet. Vi ønsker å høre om forventningene som er knyttet til Det Hanseatiske Museum. Stort engasjement og gode diskusjoner rundt innhold og løsninger er viktig for den satsingen som  muséet representerer for Bergen og regionen. 

Den hanseatiske perioden i Bergen varte i 500 år fra midten av 1200-tallet til midten av 1700-tallet. Hva er viktig å få fram av den hanseatiske historien i Bergen? Har den hanseatiske historien noen betydning for oss i dag? Hva kan være viktig å belyse med utgangspunkt i dagens samfunn?

Program og praktisk informasjon

Onsdag den 10. februar 2021 kl. 08.30-16.00 inviterer Bergen kommune ved bevaringsprosjektet og Museum Vest til nettbasert innspillseminar. 

Vi får innlegg fra inviterte gjester fra inn- og utland. For detaljer omkring temaer og foredragsholdere vises til vedlagt program i pdf.  Seminaret er åpent for alle.

GÅ TIL SEMINARET: Du kan delta på seminaret ved å følge denne lenken

Seminaret blir gjennomført i videokonferanseløsningen Teams. Du trenger ikke noe program eller app for å delta i møtet. Du kan følge det fra egen nettleser. 

Det vil være mulig å stille spørsmål i seminarets chat underveis. Noen av disse vil bli plukket ut til paneldebatten. Resterende spørsmål svares ut i etterkant av seminaret.