Gå tilbake til:
Du er her:
Byråd Katrine Nødtvedt og leder i Rådet for kunst i offentlige rom, Bodil Friele
KUNST TIL BYDELENE: Kulturbyråd Katrine Nødtvedt og leder av Rådet for kunst i offentlige rom, Bodil Friele, oppfordrer bergenserne til å sende inn forslag til steder i bydelene som egner seg for kunst. Her er de ved skulpturen "Snurrig" på Damsgård skole.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Hvor vil du ha kunst i din bydel?

Har du forslag til nærområder i bydelene som egner seg til nye utendørs kunstprosjekter? Send ditt innspill her.

Engasjerende kunstprosjekter kan virke samlende og bidra til å løfte frem positive kvaliteter i et nabolag. Rådet for kunst i offentlige rom ønsker nå forslag fra publikum om nærområder i bydelene som kan få slike utendørs kunstprosjekter. 

Hva skal det brukes til

Kartleggingen danner grunnlag for kommende mulighetsanalyser, og deretter kunstnerkonkurranser for å få kunstprosjekter på plass.

-  Vi trenger lokal kunnskap fra bergenserne til plasser som kan egne seg. Rådet vil bruke innspillene til å peke ut fremtidige satsinger på utendørs kunst i bydelene, sier leder i Rådet for kunst i offentlige rom, Bodil Friele.

Slik gjør du

Har du forslag til et sted i ditt nærområde som egner seg for kunstprosjekter? Send e-post til sekretær i Rådet, Trine Lise Nedreaas: Trine.Nedreas@bergen.kommune.no

E-posten din må inneholde:

  • Skriv KUNST I BYDELENE i emnefeltet
  • Forslag til område med kort begrunnelse av lokalitet
  • Ditt navn og kontaktinfo

Lyser samtidig ut oppdrag til kunstnere

I tillegg til at Rådet ønsker innspill til aktuelle stedsvalg, er det satt i gang en utlysning til kunstnere om forslag til varige, stedsspesifikke kunstprosjekter i bydelene. Se utlysningen til kunstnere her