Mann i gul arbeidsjakke og kvinne som holder et gyldent skrin i hånden.
GRUNNSTEIN: Byråd Linn Katrin Pilskog la ned grunnsteinen for Alvøen idrettshall. Til venstre står prosjektleder Bjørnar Vindenes i Etat for utbygging
Bilde: Etat for utbygging

La ned grunnstein for Alvøen idrettshall

Idrettsbyråd Linn Katrin Pilskog la fredag 8. september ned grunnsteinen for Alvøen idrettshall. Nå starter arbeidene med å bygge den nye hallen og oppgradere uteområdene.

I byggebransjen er det å legge ned en grunnstein en tradisjon og høytidelig milepæl i alle prosjekter. I 1825 la for eksempel Karl Johan ned grunnsteinen for Det kongelige slott i Oslo. 

Anleggsmaskin som graver en grøft. En kvinne sitter i førerhuset.
FIKK PRØVE SEG: Byråd Linn Katrin Pilskog fikk prøve seg som anleggsmaskinfører.
Bilde: Etat for utbygging

Fredag 8. september fikk byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Katrin Pilskog, æren av å legge ned grunnsteinen for Alvøen idrettshall. Byråden fikk også prøve seg som maskinfører.

Grunnsteinen er egentlig et metallskrin med inskripsjon over hvem som legger ned grunnsteinen, prosjektet og dagen steinen ble lagt ned. 

I grunnsteinen for Alvøen idrettshall ligger bystyrets gjennomføringsvedtak, bilder og planløsning av det kommende bygget, noen lokale aviser, bok om historien til Alvøen idrettspark og en vimpel fra Loddefjord IL. Det ble også lagt ned bilder og informasjon om dugnadsgjengen som jobber frivillig for parken.

Illustrasjon av den kommende idrettshallen
MASSIVTRE: Den nye idrettshallen skal oppføres i massivtre. Massene skal brukes til å heve sjuerbanen i idrettsparken.
Bilde: Longva arkitekter AS

Alvøen idrettshall skal inneholde flerbrukshall og bordtennishall. Idrettshallen vil ha rom for 800 samtidige brukere. Prosjektet har en stor miljøgevinst ved at alle masser blir gjenbrukt lokalt på tomten.  

Hallen skal oppføres i massivtre og er prosjektert med solcelleanlegg på taket. Uteområdene skal også oppgraderes som en del av prosjektet. Idretten skal kunne bruke store deler av parken i anleggsperioden.

Nå i høst vil arbeidene gå ut på å sprenge, grave og knuse stein. I april vil elementene i massivtre komme på plass, og byggverket vil reise seg.