Gå tilbake til:
Du er her:
Illustrason: Ung jente med Iphone
TA KONTAKT: Synes du det er vanskelig å ha hjemmeskole og ikke treffe vennene dine? Husk at det fortsatt er mulig å kontakte helsesykepleier ved skolen, eller på helsestasjon for ungdom.
Bilde: Pixabay

Disse tilbudene til barn og unge er åpne

Noen restriksjoner gjelder fortsatt, men helsetilbudene til barn og unge er tilgjengelige. Her er oversikten.

Alle helsetilbud til barn og unge har ordinære åpningstider, men noen restriksjoner er det fortsatt for å unngå smittespredning. Klikk her for å se koronarestriksjonene for helsestasjon og skolehelsetjeneste.  

Ønsker du kontakt med helsesykepleier på din skole? Sjekk nettsidene til skolen din for å finne kontaktinfo til skolehelsetjeneste.

Se også: Bli med i digital ungdomsklubb

Helsestasjon for ungdom

Holder åpent som normalt, men har tiltak for at det skal være mulig å holde avstand, og for å sikre at ikke for mange er på venterommet samtidig. Klikk her for å finne din nærmeste Helsestasjon for ungdom.  

Bilde av ansatte ved Ung arena
DROP-IN: Flere tjenester og tilbud for barn og unge er i drift igjen, med noen få restriksjoner. Dette er gjengen som driver Ung arena, som er operative med både chat og drop-in.
 

Ung arena  

Har igjen åpnet for drop-in. Ung arena holder til i det gamle kommunehuset på Nesttun, i samme lokaler som Helsestasjon for ungdom Nesttun. Her kan du komme innom dersom du trenger noen å snakke med, stort eller lite. Ung arena har også fått chat, der du kan ta kontakt skriftlig hvis du foretrekker det. Klikk her for å se åpningstider og mer informasjon om Ung arena: bergen.kommune.no/ungarena.

Se også: Barne- og familiehjelpen 

Utekontakten 

Åpen for drop-in som vanlig. Utekontakten jobber forebyggende med ungdom som strever. Vakttelefonen til oppsøkende avdeling hos Utekontakten: 977 40 533. 

Barn og unge som trenger hjelp 

Noen unge kan kjenne på ensomhet, kjedsomhet eller rastløshet under koronarestriksjonene. Noen har kanskje i tillegg utfordringer hjemme som kan være vanskelig å dele med andre.

Dersom du eller noen du kjenner har det vanskelig, er det mulig å søke hjelp. Alarmtelefonen for barn og unge er døgnåpen: 116 111.  

Du kan også kontakte barnevernet i Bergen kommune, eller ringe Barnevernvakten: 55 36 11 80