Gå tilbake til:
Du er her:
Evin har sommerjobb i barnehage
FIKK JOBB: Evin Omer (16) trives i jobben i Bønes barnehage. - Det er så koselig å være med barna. Jeg er heldig, sier hun.
Bilde: Nina Blågestad

Evin kom gjennom sommerjobbnåløyet

Evin (16) stortrives i sommerjobben i Bønes barnehage. Over 1000 ungdommer søkte da kommunen lyste ut ekstra koronasommerjobber.

- Jeg trives veldig godt. Jeg vet at jeg har lyst til å jobbe med barn i fremtiden, men ikke akkurat som hva. Nå får jeg en smakebit, sier Evin Omer. 

16-åringen går vanligvis på Bergen katedralskole og var en av mange som hev seg rundt da kommunen lyste ut sommerjobber i barnehage for ungdom mellom 16 og 17 år.  Etter at hun fikk svar på søknaden, var det speedintervju og kurs i smittevern. Så var det rett til barnehagejobb i tre uker. 

evin har sommerjobb i barnehage
TOPPBEMANNING: Det er første gang kommunen tilbyr ungdom sommerjobb i barnehage. Ungdommene kommer inn som bemanning på toppen av den ordinære.
Bilde: Nina Blågestad

- Jeg har litt erfaring med barn fra før, med søsken og som håndballtrener. Det er veldig koselig å skape gode relasjoner med barna,  og så er det hyggelige kollegaer her, sier Evin. 

For styrer Benedikte Rognsvåg Henriksen har Evin vært et kjærkomment tilskudd. 

- Det har bare vært en positiv opplevelse. Dette er bemanning som kommer på toppen av det vi har - og så har vi vært veldig heldige med Evin, sier Henriksen. 

Koronatilskudd

Som en del av lokal tiltakspakke i forbindelse med covid-19 for næringsliv, arbeidsplasser og økt aktivitet, samt tiltakspakke for kultur, idrett og frivillighet, bevilget byrådet 2,5 millioner til tiltaket Sommerjobb 16-18.

Byråd Endre Tvinnereim og styrer Benedikte Henriksen
TILSKUDD: Byrådet bevilget 2,5 millioner i tilskudd til sommerjobb. Byråd Endre Tvinnereim besøkte Bønes barnehage for å høre styrer Benedikte Rognsvåg Henriksens erfaringer med prosjektet.
Bilde: Nina Blågestad

I år valgte Bergen kommune å dele prosjektet i to; tilby ungdom på 16-17 år jobb i barnehage, og ungdom på 18 år sommerjobb på sykehjem. 

- Vi vil ha aktivitet i kommunen, og samtlig gi unge en sjanse. Barnehagene har vært gjennom en stressende tid, derfor var det også fint å kunne tilby denne toppbemmaningen, sier byråd for barnehage, skole og idrett Endre Tvinnereim. 

Rekordmange søkere

Det er første gang kommunen tilbyr sommerjobb i barnehage, mens det er ellevte gang kommunen tilbyr sommerjobb på sykehjem. Aldri før har det kommet så mange søknader.  Til sommerjobbene i barnehage søkte 781 ungdommer, og til sommerjobb på sykehjem søkte det 314 ungdommer. 

- Bergen kommune tilbyr flere ungdommer enn noen gang sommerjobb i dette prosjektet. 30 ungdommer får jobbe i barnehage og 60 ungdommer får jobbe på sykehjem, totalt 90 ungdommer mellom 16-18 år, forteller Marie Sofie Størdal, leder i HR bemanning i Bergen kommune. 

 Hun sier det har vært meget stor konkurranse om jobbene.

- Vi har prioritert å møte alle ungdommer til intervju, det fysiske møtet har vært viktig før vi har tilbudt noen jobb med barn og eldre.  For en del ungdommer har det vært en "tøff" læring i hvordan søke jobb, sier  Størdal. Hun deler følgende tips til ungdom som søker sommerjobb: 

Tips til ungdom som ønsker sommerjobb:

  • Er stillingene annonsert: les teksten nøye, og gjør det de ber deg om. Legg ved nødvendige attester, det holder ikke å ettersende etter to dager eller en uke, da er kanskje utvelgelsen allerede foretatt
  • Har du hatt noen frivillige verv - husk å få dette med og beskriv hva du har lært!
  • Ellers: prøv å tenke ut hvor de kan ha et behov, og oppsøk eller ta kontakt med de aktuelle bedriftene, og tilby din hjelp
  • Vær på tilbudssiden, og still gjerne opp som ringevikar, det kan være en god måte å komme seg innenfor bedriften på
  • Er du voksen nok til å søke sommerjobb, er du også voksen nok til å ringe arbeidsgiver selv for å følge opp. Ikke få mor og far til å ringe for deg.