Gå tilbake til:
Du er her:
KIB

Er du i en vanskelig periode? Er du pårørende til noen som er alvorlig syk eller har en spesielt krevende jobb? Da kan KIB-kurs være den beste måten å forebygge en eventuell depresjon på. Kurset går over ti uker, to og en halv time hver gang.

Om kurset

Hva er belastning? Hva er egentlig stress? Og hva skjer i kroppen når du er stresset?

Stress kan beskrives som en kroppslig og følelsesmessig reaksjon på noe du opplever som utfordrende eller farlig. Det er ikke belastningen i seg selv som bestemmer at noe er stressende, men hvordan du reagerer på den.

Kurset er basert på stressteori og kognitiv atferdsteori. I løpet av kurset lærer du metoder og teknikker for bedre håndtering av stressrelaterte plager og overbelastning i hverdagen.

På kurset trener du på å:

  • identifisere og håndtere egne belastninger
  • identifisere tanker om det som er vanskelig og hva de gjør med deg
  • vurdere gyldigheten av tankene
  • få bedre kontroll over hva du skal gjør når følelsene dine er sterke eller vonde

finne noen aktiviteter som kan flytte oppmerksomheten bort fra tankene Du kan påvirke hvordan du har det gjennom det du tenker og gjør. Mange er ikke vant til å legge merke til tankene sine.

 

Praktisk informasjon

Nye datoer for kurs er onsdag 9. februar kl. 14.30-1700 og torsdag 10. februar 2022 kl. 1230-1500

  • Kurset krever at en har en samtale i forkant, i god tid før oppstart kurs, se påmelding for mer informasjon.
  • I forkant av hver samling, kl. 1330-1415 onsdager og kl. 1130-1215 torsdager, tilbyr vi en økt med enkle yogaøvelser. Vi har erfart at dette er fin måte å starte kursdagen på, krever ingen forkunnskaper og vil kanskje hjelpe deg med å redusere stress og spenninger. 

Kurset går over 10 samlinger, og hver samling varer 2,5 timer. Det er plass til 12 deltakere pr kurs. Kurset inneholder undervisning og diskusjon med utgangspunkt i kognitiv teori. Etter hver samling får du øvelser og hjemmeoppgaver som bidrar til at du lærer å mestre belastning og stress.

Kurset koster kr 500,- eventuelt kr 1000,- inklusiv kursbok (avtales på samtale i forkant). Kurset betales med bankkort på første kursdag.

 

Påmelding

Påmelding:

Dette kurset krever at en har en samtale i forkant, i god tid før oppstart kurs. For deltakelse kan du sende inn skjema nedenfor eller ta kontakt med oss på e-post eller telefon for mer informasjon. Dersom vi ikke svarer deg på telefon, ringer vi opp igjen så snart vi kan.

Telefon: 40915805 eller send e-post til: frisklivogmestring@bergen.kommune.no