Gå tilbake til:
Du er her:
digitalt tankevirus

Tankevirus er et mestringskurs for de som ønsker å bli mer oppmerksom på egne tanker. Kurset består av en populærvitenskapelig programserie i tre deler som presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.

Tankevirus tilbys både som fysisk og digitalt kurs

Om kurset

Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og er basert på grunnprinsipper fra metakognitiv og kognitiv atferdsterapi.

https://tankevirus.no/tankevirus/

Kurset består av en populærvitenskapelig programserie i tre deler samt verktøy og øvelser som gir deg trening i å bruke kunnskapen fra programserien i eget liv.

1. Ditt psykologiske immunforsvar presenterer grunnleggende psykologisk kunnskap om oppmerksomhet og tanker

2. Tankevirus går gjennom fem ulike tankevirus ved hjelp av morsomme og gjenkjennelige eksempler

3. Psykologiske vitaminer tar deg steg for steg gjennom hvordan du kan gå frem for å bekjempe tankevirus.

Last ned brosjyren:

Kurset er ikke et terapikurs for å mestre nedstemthet eller depresjon. Det er heller ikke et forum for å bearbeide sorg eller tunge følelsesmessige belastninger. Det kan likevel styrke deg i møte med slike belastninger – og virke forebyggende. Kurset passer for de som ønsker å bli mer oppmerksom på egne tanker, alminneliggjøre de og finne noen knagger å henge uro og bekymringer på.

Praktisk informasjon

Kurset gjennomføres over 3 samlinger.

Nytt digitalt kurs med oppstart torsdag 17. mars kl. 0900-1030. Påfølgende samlinger er torsdag 24. og 31. mars.

Ved digitalt kurs er kursholder synlig med kamera, alle deltakere på kurset deltar via en chat, hvor en besvarer på oppgaver i etterkant av videofremvisning.

 

Påmelding

For deltakelse kan du sende inn skjema nedenfor, eller ta kontakt på telefon/epost for mer informasjon. Dersom vi ikke svarer deg på telefon, ringer vi opp igjen så snart vi kan.

Telefon 40819920 eller send epost til: frisklivssentralen@bergen.kommune.no

 

Nyttig innhold