Bilde viser person som sover

Kurset som starter 28. august 2023 er fulltegnet. 

Neste kurs er planlagt tidlig på nyåret i 2024 og vil bli kunngjort i god tid før oppstart.

Kurs i kognitiv atferdsterapi ved insomni kan passe for personer som har langvarige vansker med å sovne, har mange oppvåkninger i løpet av natten eller våkner for tidlig.

Kurset som begynner 28. august 2023 er fulltegnet. 

Kurs i kognitiv atferdsterapi ved insomni kan passe for personer som har langvarige vansker med å sovne, har mange oppvåkninger i løpet av natten eller våkner for tidlig. Du må være fylt 16 år, og bo i Årstad, Bergenhus, Arna eller Åsane bydel. Hvis du er ansatt i Bergen kommune i en av disse fire bydelene kan du også søke.

Kurset passer ikke for personer som 
- jobber i turnus med nattarbeid 
- mottar andre psykiske helsetjenester
- har søvnapné eller narkolepsi 

 

Behandlingen består av undervisning som er basert på kognitiv atferdsterapi, og erfaringsutveksling. Det legges opp til at hver enkelt jobber med søvnrestriksjon på egenhånd mellom samlingene. Metoden kan oppleves krevende, men har god dokumentert effekt. 

Dato og tema for kurset:

Dag 1: 28. august klokken 09.30-11.30:
- Kognitiv terapi ved insomni
- Psykoedukasjon
- Søvnrestriksjon
- Stimuluskontroll
- Søvndagbok
- Hjemmeoppgave

Dag 2: 4. september klokken 09.30-11.30
- Erfaringer fra siste uken
- Erfaringer fra et brukerperspektiv
- Hjemmeoppgave

Dag 3: 11. september klokken 09.30-11.30
- Erfaringer fra siste uken
- Grubling og bekymring
- Kontortid for grubling og bekymring
- Hjemmeoppgave

Dag 4: 25. september klokken 09.30-11.30
- Erfaringer fra siste uken
- Hjemmeoppgave

Dag 5: 23. oktober klokken 09.30-11.30
- Erfaringsdeling fra kurset
- Hjemmeoppgave

Ønsker du å delta på kurset send mail til Raskpsykisk.helsehjelp@bergen.kommune.no. Oppgi i emnefeltet at du ønsker å delta på dette kurset. Dersom du jobber i Bergen kommune må du sende henvendelsen via din private e-postadresse.

Oppgi navn, telefonnummer, bostedsadresse i e-posten du sender.  Oppgi også hvor du jobber om du er ansatt i Bergen kommune.  

Når du har sendt en e-post til oss vil du motta en automatisk svarmail med generell  informasjon om tilbudet vårt. Dette er en bekreftelse på at vi har registrert henvendelsen din. Vi opplever at e-post sendt fra oss kan havne i søppelpost, så sjekk denne innimellom dersom du venter svar fra oss.  
 

Når vi har behandlet henvendelsen din, vil du motta en innkalling til en kartleggingssamtale på telefon via e-posten du kontaktet oss med. Du vil også motta en SMS med beskjed om at vi har sendt deg en e-post. 

Slottsgaten 3, 5003 BERGEN, 6. etg

Her finner du kart