Gå tilbake til:
Du er her:
Fru Natt

Lørdager klokken 13.00–16.00 tilbys familier med barn i alderen 3–12 år et bredt kunst- og kulturprogram på Barnas kulturhus.

Lørdagene starter med forestilling kl. 13, etterfulgt av ulike verksteder fra kl. 13.45 til kl. 16. Barna tilbys aktiviteter innen teater, musikk, dans, film og visuell kunst. Aktivitetene er ledet av kunstformidlere eller kunstnere.

På huset har vi et eget rom hvor medbragt mat kan spises.

Se sesongens familieprogram under "Nyttig innhold".
Tidligere sesongprogram kan du laste ned her:

Leketøys
Leketøys
Bilde: Barnas kulturhus

 

Barnas kulturhus er initiativtaker, koordinator og arrangør av flere årlige festivaler for barn og barnefamilier.

Fra kulturminnefestivalen "Ruiner, hull og andre hemmeligheter"
Fra kulturminnefestivalen "Ruiner, hull og andre hemmeligheter"
Bilde: Barnas kulturhus

Barnas kulturhus (BKH) og Den Kulturelle Bæremeisen (DKB) ønsker også yngre barn som deltakere og publikum i festivaler og arrangementer. Dette er et barnekultur-­politisk grep som BKH og DKB har jobbet aktivt mot i alle år, og som viser seg å være svært vellykket og meningsfullt. Små barn er kompetente kunst- og kulturkonsumenter som er i stand til å forholde seg til komplekse kunstuttrykk.

Felles for festivalene er at de alltid har vært gratis for byens barnefamilier.

Alfa & Omega
Alfa & Omega
Bilde: Barnas kulturhus

Litteraturfest BARN «Alfa & Omega»:

Denne årlige litteraturfestivalen gir rom for spennende møter mellom barn og forfattere, fortellere, skuespillere og bokillustratører.

Festivalen startet opp i 2013, og de første årene samarbeidet Bergen offentlige bibliotek, Litteraturhuset i Bergen og Høgskolen i Bergen med Barnas kulturhus om arrangementet. De siste årene har festivalen kun foregått på Barnas kulturhus. «Alfa&Omega» har tilbud til barnehager og skoler i fire ukedager og for barnefamiliene på to lørdager.

Her kan du laste ned tidligere festivalprogram:

Ruiner, hull og andre hemmeligheter
Ruiner, hull og andre hemmeligheter
Bilde: Barnas kulturhus

Ruiner, hull og andre hemmeligheter:

I 2009 tok Barnas kulturhus initiativ til å starte en kulturminnefestival for barn og voksne og inviterte aktuelle aktører til samarbeid. Forente krefter innenfor byens bevarings- og forskningsmiljø samt forvaltere og formidlere av kulturminner og kulturhistorie åpner opp og inviterer byens barnefamilier til en historisk oppdagelsesferd oppe i lyse dagen eller ned i det underjordiske Bergen. Her finnes det rester av hemmelige historier og bygninger slik byen en gang var. På denne måten gjøres byens middelalderhistorie nær og levende for byens befolkning. Dette er en årlig festival og foregår om våren.

Her kan du laste ned tidligere festivalprogram:

LYDig
LYDig
Bilde: Barnas kulturhus

Musikkfest BARN «LYDig»:

Fem ganger, på forsommeren, i perioden 2013 til 2018 arrangerte Barnas kulturhus musikkfestivalen LYDig, hvor barn fikk møte profesjonelle musikere på konsert og i påfølgende musikkverksteder.

Hver festival var temabasert og hadde fokus på en spesifikk musikksjanger. Vi var innom disse:

- Filmmusikk
- Bluegrass og køntri
- Elektronika
- Blues
- Reggae, samt cubanske og brasilianske rytmer

Huset ble fylt med musikkrelaterte aktiviteter for barnehager, skoler og barnefamilier; konserter, sampling, komposisjon, film og visuelle effekter knyttet til musikksjangeren festivalen hadde fokus på. Under tema «Barn spiller for barn» ga festivalen musikalske møter med barn fra Bergen kulturskole.

Her kan du laste ned tidligere festivalprogram:

Barnas kulturhelg
Barnas kulturhelg
Bilde: Barnas hus

Barnas kulturhelg: 

Under Barnas kulturhelg kan du ta barna med på en kulturløype som strekker seg over hele byen.

En helg (lørdag og søndag) hver høst holder Bergens kunst- og kulturinstitusjoner dørene på vidt gap for byens barnefamilier. Festivalen er initiert, koordinert og markedsført av Barnas kulturhus.

Her kan du laste ned tidligere festivalprogram:

BarneBIFF
BarneBIFF
Bilde: Barnas hus

BarneBIFF:

To lørdager og fire ukedager hver høst arrangeres filmfestivalen BarneBIFF på Barnas kulturhus. Festivalens tilbud består av filmer laget av barnehagebarn i samarbeid med filmskapere (i regi av DKB), samt norske og internasjonale ­filmperler laget av profesjonelle kunstnere. Barna inviteres til å delta på kreative filmverksteder og festivalutstilling med tegninger fra utvalgte filmer. Ved å synliggjøre prosessen/produksjonen, samt gi dem nye impulser i form av utvalgt kvalitetsfilm, tar vi barn på alvor.

BarneBIFF er initiert og utviklet av Den Kulturelle Bæremeisen ved Barnas kulturhus. Festivalen er rettet mot barnehager og skoler på hverdager og barnefamilier på lørdager. Festivalen har eksistert siden 2007.

Her kan du laste ned tidligere festivalprogram:

Scuba
Scuba
Bilde: Barnas kulturhus

Scenekunstfest BARN «Scuba»:

Hver høst arrangeres Scenekunstfest BARN «Scuba» på Barnas kulturhus.

Festivalen har fokus på scenekunst og undring for barn. SCUBA er en forkortelse av ordene scene, undring og barn, men SCUBA betyr også å dykke i, drive med dypdykk og bevege seg inn eller betrakte et annet landskap. Under festivalen kan barna få oppleve scenekunstens magi og dens konvensjoner i et tett møte med teaterproduksjoner, dens tematikk og kunstnerne. Hele huset blir tatt i bruk i møtet med festivalforestillingens univers og der barna blir invitert inn husets mange scene-/fiksjonsrom både som publikummere og aktive deltakere.  

Festivalen er et tilbud til byens barnefamilier og barnehager.

Her kan du laste ned tidligere festivalprogram:

 

Hent billett digitalt! Barnas kulturhus er gratis. Billetter legges ut på billett.bergen.kommune.no 7 dager før arrangement.  Alle skal ha forhåndsbestilt billett, både voksne og barn. 

Himmelspringaren
Himmelspringaren
Bilde: Adele Duus og Monika Solheim

 

Tlf: 53 03 82 30
E
-post: barnaskulturhus@bergen.kommune.no

Adresse
Kalmargaten 6, 5011 Bergen

 

Barnas kulturhus
Barnas kulturhus
Bilde: Barnas kulturhus