Gå tilbake til:
Du er her:
Bergen kommune har fire el-lastesykler og en el-sykkel med vogn til gratis utlån til privatpersoner over 18 år. Du kan låne sykkel gjennom Bymiljøetaten eller BUA. Obs! Alle syklene som lånes ut gjennom Bymiljøetaten er utleid, ta kontakt hvis du vil stå på venteliste. 

Flere utlånssteder

Våren 2020 samarbeider Etat for idrett og Bymiljøetaten for at flere innbyggere skal kunne benytte seg av ordningen. Samarbeidet gir mer varierte åpningstider og hentesteder. Samarbeidet innebærer også at syklene reserveres i ulike system. Syklene er låst til de ulike lokasjonene, du må altså hente og levere sykkelen på samme sted. 

Lokasjoner

 • BUA Åstveit: Åstveithallen, Tertnesveien 31
  • Sykkel: Riese Müller Packster med kasse forran
  • Reservasjon: BUA Åstveit (BUA Åstveit åpner 23. januar)
 • BUA Melkeplassen: Bak Fysak Melkeplassen, Øvre Fyllingsvei 35
 • Bymiljøetaten: Autogården, Johannes Bruns gate 12
  • Sykkel: Kona Ute ' barneseter'
  • Sykkel: Kona Ute med to sidevesker
  • Sykkel: El-sykkel med sykkelvogn
  • Sykkel: Butcher and Bicycles
  • Reservasjon: Aktivkommune

Beskrivelse av syklene

Det finnes mange ulike el-lastesykler som dekker ulike behov. En lastesykkel kan være lang, kort, bred, ha to eller flere hjul, ha kasse foran eller store sidevesker. En vanlig elsykkel med sykkelvogn dekker også mange av de samme behovene som lastesykkel. Under kan du lese om de ulike syklene du kan låne for å se hvilken som kan passe dine behov. Alle syklene er utsyrt med piggdekk så lenge det trengs.

Riese Müller Packster 60
Riese Müller Packster 60
Bilde: Marina Magerøy

Riese Müller Packster 60 med kasse foran

Packster er ekstra lang med kasse foran. Sykkelen kommer med regntelt og benk med sitteplass til to barn. Kassen har sidevegger av finér som er enkel å demontere. Dermed kan sykkelen brukes til å frakte varer som er større enn kassen også. Sykkelen har lavt innsteg ,og styre og sete kan justeres til å passe personer mellom 150 cm og 195 cm. Vært obs på at sykkelen kan være utfordrende å manøvrere over kantstein og likende når den en tungt lastet. 

Sykkelen er 67 cm bred, og går derfor inn de fleste vanlige dører. Men vær likevel oppmerksom på at Packster er lengre enn en vanlig sykkel, så den trenger litt mer plass for å manøvreres på plass.

Sykkelen administreres av BUA Åstveit, som åpner 23. januar. På nettsiden til BUA vil det snart være mulig å se sykkelen og annet utstyr som finnes i BUA Åstveit.

Kona Ute 'to barneseter'
Kona Ute 'to barneseter'
Bilde: Marina Magerøy

Kona Ute - 3 ekstra lange sykler med lastekapasitet bak

Kona Ute er en 'longtail', eller en ekstra lang sykkel. Kjøreegenskapene til en longtail likner kjøreegenskapene til en standard sykkel og er derfor lett å manøvrere selv for nye lastesyklister. På grunn av sykkelens lengde må man likevel være obs på at den har større svingradius enn ved standard sykkel. Vi har tre sykler av denne typen, alle med ulikt tilleggsutstyr. 

Kona Ute 'to barneseter' har plass til to små barn i hvert sitt sete. Hvis ønskelig kan to store sidevesker følge med sykkelen, disse kan derimot ikke brukes samtidig som barnesetene. Hvis du kun ønsker lastekapasitet til ting og tang, og ikke barneseter, er dette en sykkel for deg også. 

Sykkelen administreres av Bymiljøetaten i sentrum. På nettsiden Aktivkommune vil det snart være mulig å se sykkelen.

Kona ute 'Monkeybar'
Kona ute 'Monkeybar'
Bilde: Håvard Prestegården

 

Kona Ute 'Monkeybar' har en ramme på bagasjebrettet og to storesidevesker. Rammen gjør denne sykkelen ideell for større barn enn sykkelen med barneseter. 

Sykkelen administreres av BUA Melkeplassen. På nettsiden til BUA Melkeplassen vil det snart være mulig å se sykkelen og annet utstyr som finnes her.

 

 

 

 

Kona ute 'to sidevesker'
Kona ute 'to sidevesker'
Bilde: Ingvild Clementsen Kayser

 

 

Kona ute 'to sidevesker' har et langt bagasjebrett hvor større barn og voksne kan sitte. Den har to store sidevesker. 

Sykkelen administreres av Bymiljøetaten i sentrum. På nettsiden Aktivkommune vil det snart være mulig å se sykkelen.

 

 

El-sykkel med sykkelvogn
El-sykkel med sykkelvogn
Bilde: Ingvild Clementsen Kayser

Elsykkel med vogn

Som lastesyklene, får du også med deg mye last med elsykkel og vogn. I sykkelvognen er det plass til to barn og litt bagasje. El-sykkelen har kraftig motor, og sammen med sykkelvognen kan den dekke en rekke behov. Maks vektkapasitet i vognen er 45 kg.

Det er kun sykkelen som er utstyrt med piggdekk. 

Sykkelen administreres av Bymiljøetaten i sentrum. På nettsiden Aktivkommune vil det snart være mulig å se sykkelen.

Butchers & Bicycles med kasse foran

Butchers & bicycles med passasjer
Butchers & bicycles med passasjer
Bilde: Marina Magerøy

Butchers & Bicycles er en trehjulssykkel kassesykkel lagd for å krenge, noe som kan oppleves uvant til og begynne med. Sykkelen har regntelt og benk med sitteplasser til to barn. Det er i tillegg god plass til bagasje eller handleposer. Styre og sete kan justeres til å passe personer mellom 160 cm og 195 cm. 

Vær oppmerksom på at Butchers & Bicycles MK1 er 90 cm bred, slik at den krever en stor døråpning for å kunne parkeres innendørs.

Kontaktinformasjon

E-post: lastesykkel@bergen.kommune.no