Gå tilbake til:
Du er her:

Bergen kommune har fem el-lastesykler til gratis utlån. 
NYTT: Nye utlånssteder er BUA Vestkanten, BUA Melkeplassen og BUA Åstveit. See under beskrivelse av syklene hvilke sykler som utlånes hvor.

Beskrivelse av syklene

Det finnes mange ulike el-lastesykler som dekker ulike behov. En lastesykkel kan være lang, kort, bred, ha to eller flere hjul, ha kasse foran eller store sidevesker. En vanlig elsykkel med sykkelvogn dekker også mange av de samme behovene som lastesykkel. Under kan du lese om de ulike syklene du kan låne for å se hvilken som kan passe dine behov. Alle syklene er utsyrt med piggdekk så lenge det trengs. Obs! De ulike utlånsstedene gjelder vårsesongen 2020. Det kan bli endringer når vi fordeler syklene for høst 2020. 

Riese Müller Packster 60
Riese Müller Packster 60
Bilde: Marina Magerøy

Riese Müller Packster 60 med kasse foran

Packster er ekstra lang med kasse foran. Sykkelen kommer med regntelt og benk med sitteplass til to barn. Kassen har sidevegger av finér som er enkel å demontere. Dermed kan sykkelen brukes til å frakte varer som er større enn kassen også. Sykkelen har lavt innsteg ,og styre og sete kan justeres til å passe personer mellom 150 cm og 195 cm. Vært obs på at sykkelen kan være utfordrende å manøvrere over kantstein og liknende når den en tungt lastet. 

Sykkelen er 67 cm bred, og går derfor inn de fleste vanlige dører. Men vær likevel oppmerksom på at Packster er lengre enn en vanlig sykkel, så den trenger litt mer plass for å manøvreres på plass.

Sykkelen administreres av BUA Åstveit. På nettsiden til BUA kan du se ledige tider. 

Kona Ute 'to barneseter'
Kona Ute 'to barneseter'
Bilde: Marina Magerøy

Kona Ute - 3 ekstra lange sykler med lastekapasitet bak

Kona Ute er en 'longtail', eller en ekstra lang sykkel. Kjøreegenskapene til en longtail likner kjøreegenskapene til en standard sykkel og er derfor lett å manøvrere selv for nye lastesyklister. På grunn av sykkelens lengde må man likevel være obs på at den har større svingradius enn ved standard sykkel. Vi har tre sykler av denne typen, alle med ulikt tilleggsutstyr. 

Kona Ute 'to barneseter' har plass til to små barn i hvert sitt sete. Hvis ønskelig kan to store sidevesker følge med sykkelen, disse kan derimot ikke brukes samtidig som barnesetene. Hvis du kun ønsker lastekapasitet til ting og tang, og ikke barneseter, er dette en sykkel for deg også. 

Sykkelen administreres av BUA Melkeplassen.

Kona ute 'Monkeybar'
Kona ute 'Monkeybar'
Bilde: Håvard Prestegården

 

Kona Ute 'Monkeybar' har en ramme på bagasjebrettet og to store sidevesker. Rammen gjør denne sykkelen ideell for større barn enn sykkelen med barneseter. 

Sykkelen administreres av BUA Melkeplassen. På nettsiden til BUA Melkeplassen kan du se ledige tider. 

 

 

 

 

Kona ute 'to sidevesker'
Kona ute 'to sidevesker'
Bilde: Ingvild Clementsen Kayser

 

 

Kona ute 'to sidevesker' har et langt bagasjebrett hvor større barn og voksne kan sitte. Den har to store sidevesker. 

Sykkelen administreres av BUA Vestkanten.

 

 

 

Butchers & Bicycles med kasse foran

Butchers & bicycles med passasjer
Butchers & bicycles med passasjer
Bilde: Marina Magerøy

Butchers & Bicycles er en trehjulssykkel kassesykkel lagd for å krenge, noe som kan oppleves uvant til og begynne med. Sykkelen har regntelt og benk med sitteplasser til to barn. Det er i tillegg god plass til bagasje eller handleposer. Styre og sete kan justeres til å passe personer mellom 160 cm og 195 cm. 

Vær oppmerksom på at Butchers & Bicycles MK1 er 90 cm bred, slik at den krever en stor døråpning for å kunne parkeres innendørs.

Sykkelen administreres av BUA Vestkanten.

Kontaktinformasjon

Kontaktinfo BUA Melkeplassen


E-post: buamelkeplassen1@gmail.com (blir regelmessig besvart)
Besøksadresse: Øvre Fyllingsveien 35, 5161 Laksevåg

Kontaktinfo BUA Åstveit


E-post: buaaastveit@gmail.com (blir regelmessig besvart)
Besøksadresse: Tertnesveien 31

Kontaktinfo BUA Vestkanten


E-post: buavestkanten@gmail.com (blir regelmessig besvart)
Besøksadresse: Loddefjordveien 2, 5171 Loddefjord

Videreføring av ordningen

Våren 2020 har Etat for idrett og Bymiljøetaten samarbeidet om ordningen. Samarbeidet vil videreføres. Lenke til reservasjon og utlånsted for de ulike syklene vil bli annonsert på denne siden i løpet av sommeren.