Gå tilbake til:
Du er her:

Kjære elever og foresatte

De siste ukene har hverdagen endret seg drastisk som en følge av koronaviruset, og skolen har vært stengt i tre uker.

Digitale undervisningsmetoder og hjemmeundervisning har erstattet den skolehverdagen vi liker best, nemlig klasserom fulle av flotte barn og unge.

Som rektor kjenner jeg på ansvaret vi som skole har for våre elever, foresatte og ansatte. Vi har arbeidet hardt for at alle våre elever skal ha god og tilpasset undervisning i den perioden vi har hatt stengt skolen, og et av våre mål har vært å være en trygg støttespiller for både elever og foreldre i en krevende periode. Jeg er imponert og veldig stolt av skolens lærere og øvrige personalet som følger opp elever både med hjemmeundervisning og i den omsorgsordningen vi har på skolen!

Nå er det påskeferie, og vi vet allerede nå at dette blir en annerledes påske enn vi er vant til. Vi må unngå smitte av viruset, noe som blant annet betyr at vi ikke kan bevege oss hvor vi vil og heller ikke være sammen på den måten vi er vant til.

Mange er spent på hva som skjer med skolen etter ferien. Det vi vet er at myndighetene skal ta en avgjørelse om de videre tiltakene onsdag 8. april, altså midt i påskeferien. Frem til da vil det nok være mange som vil synse og mene noe om hva som er klokest å gjøre. Skolen forholder seg til de instrukser vi får fra Bergen kommunes ledelse i denne situasjonen, og vi avventer et vedtak før vi går ut med informasjon om hvordan vi på Alvøen skole vil legge opp skolehverdagen etter påske.

Et lite tips som kan være verdt å merke seg, er at Nasjonalbiblioteket har åpent for alle nå som de vanlige bibliotekene er stengt. Her får elever og lærere tilgang til bøker, aviser og tidsskrift i perioden bibliotekene er stengt på grunn av korona-tiltakene. I denne perioden er alt publisert materiale som finnes digitalt i Nasjonalbibliotekets samling tilgjengelig. Tilgangen krever innlogging via FEIDE.

Les mer om ordningen på Nasjonalbibliotekets side.

Helt til slutt vil jeg igjen benytte anledningen til å skryte av dere foresatte og hvordan dere har stått på med hjemmeskole de siste ukene. Det er imponerende å se hvordan mange av dere kombinerer hjemmekontor med det å følge opp egne barn med undervisning på en helt annen måte enn vi er vant til under normale omstendigheter. Jeg vil også takke dere for alle gode tilbakemeldinger jeg har fått om skolens lærere og det arbeidet de gjør for elevene. Det er kjekke tilbakemeldinger å få.

Takk for godt samarbeid i en utfordrende tid, og riktig god påskeferie til dere alle. Den er vel fortjent!

Med vennlig hilsen

André van der Heide
Rektor
Alvøen skole