Gå tilbake til:
Du er her:
5.-7. trinn hadde besøk fra musikerne i «powertrioen» 68 Experience. De spilte et knippe låter fra slutten av 60 tallet.
Kulturkonsert i gymsalen med 68 experience

Skolekonsert med 68 Experience

5. - 7. trinn hadde besøk av musikerne i «powertrioen» 68 Experience som spilte et knippe låter fra slutten av 60-tallet

Slutten av 1960-tallet regnes gjerne som «The Golden Age of Rock and Roll», og er først og fremst kjennetegnet av et sterkt fokus på det rytmiske i musikken. I tillegg kom mange nye innfallsvinkler på både melodier, harmonier, tekster og ikke minst bruken av gitarriff. Musikken fra denne tiden la et viktig grunnlag for den videre utviklingen av rock- og popmusikken, og mange av låtene fra 1968 er fremdeles aktuelle i dag.

Musikerne i «powertrioen» 68 Experience har i dette programmet satt sammen et knippe låter som lar den musikalske energien fra denne tiden komme til sin rett. Gruppens varemerke er rå tapninger av blant annet Jimi Hendrix, The Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Jeff Beck og Cream. Utøverne i 68 Experience har en svært allsidig bakgrunn, og de ønsker å få fram hvordan den riffbaserte musikken opprinnelig ble presentert gjennom sterke live-opptredener.

Musikken blir servert med gnistrende energi og ærefrykt, men også med glimt i øyet. 68 Experience er underholdning av beste merke for alle som liker upretensiøs pop og rock med stort trøkk, og programmet gir et tilbakeblikk til verdenssamfunnet på slutten av 60-tallet.