Gå tilbake til:
Du er her:

Skoler

Barnas kulturhus ønsker byens barneskolebarn velkommen til et nytt og spennende semester.

Alle tilbud er GRATIS

Påmelding: Tlf 53 03 82 30 (hverdager kl 9-15) eller e-post: barnaskulturhus@bergen.kommune.no.

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

Adresse: Kalmargaten 6.

Følg oss på Facebook.

Last ned pdf av hele vårprogrammet under bildene til høyre.

ARKITEKTUR:

BYDETEKTIVENE SLÅR TIL!

Tirs, ons, tors 27.8.–5.12. kl 10–13.
Elisabeth Hoff. Oppmøte og avslutning ved Barnas kulturhus. Innlagt tid til lunsj. NB! Tilbudet blir gitt til alle på 4. trinn i Bergen, og skolene blir automatisk påmeldt etterhvert som det er deres tur. Oversikt sendes for hvert semester, til skolene som er satt opp. Egen påmelding er derfor ikke nødvendig.

Byvandring, samtale og verkstedsaktiviteter knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikker og arkitekturhistorie, ut og oppdage spor i byen.

MIDDELALDERBYEN

Tirs, ons, tors 27.8.–5.12. kl 10–13.
Bastian Danielsen. Oppmøte v/Schøtstuene. Innlagt tid for lunsj. NB! Tilbudet blir gitt til alle på 4. trinn i Bergen, og skolene blir automatisk påmeldt etterhvert som det er deres tur. Oversikt sendes for hvert semester, til skolene som er satt opp. Egen påmelding er derfor ikke nødvendig.

Besøk i Mariakirken, Schøtstuene og Bryggen. Vi studerer bl.a. lafteteknikk og Scholeusstikket. På Bryggen løser vi oppgaver knyttet til materialbruk, konstruksjon og struktur.

DRAMA:

UNDER HUS OG GATE

Tirs, ons, tors 3.9.–26.9. kl 10–11.15.
Linda Rios og Elisabeth Slaattelid. NB! Oppmøte v/Bryggen Tracteursted – brønnen inne på Bryggen. Maks 25 barn. 1.–3. trinn.

I Bergen ligger hemmelige fortellinger om byen slik den en gang var. Under hus og gate finnes det fengsel, lager, skjenkested, rettslokale, ballsal – alt på samme sted; i Norges aller første rådhus. Byhistorie formidlet gjennom dramatisk lek.

RETTEN ER SATT

Tirs, ons, tors 3.12.–12.12. kl 10–11.15.
Elisabeth Slaattelid og Linda Rios. 1.–2. trinn. Oppmøte: Tårnplass. Maks 10 barn.

I en av Tinghusets rettsaler venter en historie som skal fortelles og et problem som må diskuteres. En vikingskatt er funnet på havets bunn og det er uenighet om hvem som har rett på finnerlønn. Barn tar på seg rollen som meddommere og bestemmer hva som er rett i en sak.

FESTIVAL:

BarneBIFF

Man 30.9.–tors 3.10. kl 10–13.
1.–3. trinn.

Barnas egen filmfestival. Visning av norske og internasjonale perler, samt filmer laget av barnehagebarn sammen med filmskapere – i regi av Den kulturelle bæremeisen. Ulike animasjonsverksteder, samt utstilling.

Følg med på nettsider for oppdatert og detaljert program. Egen festivalfolder kommer.

HØSTFERIEN (SFO):

FARFARS BOMBEKRATER

Tirs 8.10.– fre 11.10. kl 10.
Lys Levende Adele. 1.–3. trinn.

Farfars bombekrater er en sterk og viktig forestilling, basert på Adele Lærum Duus sin bok om sin farfars opplevelser under andre verdenskrig. Etter forestillingen kan du se utstillingen ­«Tidsminner» med gjenstander fra krigen.