Gå tilbake til:
Du er her:

Skoler

Barnas kulturhus ønsker byens barneskolebarn velkommen til et nytt og spennende semester.

Last ned pdf av høstprogrammet under bildet til høyre.

ARKITEKTUR:

BYDETEKTIVENE SLÅR TIL!

Tirs, ons, tors. 29.8.–14.9. og 17.10–7.12. kl. 10–13. For 4. trinn. Elisabeth Hoff eller Elisabeth Slaattelid. Oppmøte ved Barnas kulturhus kl. 10 og vi avslutter samme sted kl 13. Innlagt tid til lunsj. Tilbudet blir gitt til alle på 4. trinn i Bergen. Informasjon sendes til alle skolene.

Hva er en by? Hva gjør Bergen til en by? Byvandring, samtale og verkstedsaktiviteter knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikker og arkitekturhistorie, ut og oppdage spor i byen: Spor etter dramatiske hendelser, spor av arkitektur og byrom, og dekor på husene.

MIDDELALDERBYEN

Tirs, ons, tors. 29.8.–7.12. kl 10– 13. For 4. trinn. Hilde Marie Blindheim eller Anna Munch. Oppmøte v/Mariakirken. Innlagt tid for lunsj. Tilbudet blir gitt til alle på 4. trinn i Bergen. Informasjon sendes til alle skolene.

Øvrestretet/Øvregaten er den gamle handelsgaten fra middelalderen. Vi går opp gateløpet og bruker Schøtstuene som base for å studere handel, kart og gjenstander. Vi ser også på Mariakirken. På Bryggen løser vi oppgaver knyttet til materialbruk, konstruksjon og struktur.

DRAMA:

UNDER HUS OG GATE

Tirs, ons, tors. 29.8.–28.9. kl 10–11.15. Elisabeth Slaattelid, Linda Rios og Gabrielle Barth. NB! Oppmøte utenfor Bryggen Tracteursted/brønnen inne på Bryggen. Maks 25 barn. 1.–3. trinn.

I Bergen by ligger hemmelige fortellinger om byen slik den en gang var. Under hus og gate finnes det fengsel, lager, utskjenkingssted, rettslokale, ballsal - alt på samme sted; i Norges aller første rådhus, et hus for lov og rett. Herfra ble Magnus Lagabøtes bylov håndhevet. Byhistorie formidlet på en leken måte inne i rådhusruinene.

RETTEN ER SATT

Tirs, ons, tors. 17.10.–7.12. kl. 10–11.30. Elisabeth Slaattelid og Linda Rios. 1.–2. trinn. Oppmøte: Tårnplass. Maks 10 barn.

En vikingskatt er funnet på havets bunn og det er uenighet om hvem som har rett på finnerlønn. Dette er en sak for loven. Men, hva er en lov og hvorfor er den så viktig? I en av Tinghusets rettsaler venter en historie som skal fortelles og et problem som må diskuteres.

HØSTFERIEN (SFO):

Miss Tati og venner

Tirs–tors 10.10.–12.10. kl 10. Miss Tati, Liliana Palanca, Ivar Thormodsæter og Eirik Blåsternes. 1.–2. Trinn.

Barna blir med på en musikalsk reise fra hip-hop til R&B og house. Miss Tati skriver sin egen musikk, og hun henter inspirasjon fra alle stilarter hun liker for å lage sitt eget musikalske uttrykk.

FESTIVAL:

BarneBIFF

Man 2.10.–tors 5.10. kl 10–12.30. 1.–3. Trinn.

Barnas egen filmfestival. Visning av norske og internasjonale perler, samt filmer laget av barnehagebarn sammen med filmskapere. Ulike tegnefilmverksteder.

Festivalpakke. Følg med på nettsider for oppdatert og detaljert program.