Gå tilbake til:
Du er her:

Skoler

Barnas kulturhus ønsker byens barneskolebarn velkommen til et nytt og spennende semester.

Alle tilbud er GRATIS

Påmelding: Tlf 53 03 82 30 (hverdager kl 9-15) eller e-post: barnaskulturhus@bergen.kommune.no.

I vår kafé kan medbragt mat nytes. Plassbestilling.

Adresse: Kalmargaten 6.

Følg oss på Facebook.

Last ned pdf av hele vårprogrammet under bildene til høyre.

ARKITEKTUR:

BYDETEKTIVENE SLÅR TIL!

Tirs, ons, tors. 28.8.–6.12. kl 10–13. Elisabeth Hoff eller Elisabeth Slaattelid. Oppmøte og avslutning ved Barnas kulturhus. Innlagt tid til lunsj. For 4. trinn.

Byvandring, samtale og verksteds-aktiviteter knyttet til temaene by, byhistorie og arkitektur. Våre bydetektiver skal, etter innføring i byggeteknikker og arkitekturhistorie, ut og oppdage spor i byen.

MIDDELALDERBYEN

Tirs, ons, tors. 4.9.–6.12. kl 10–13. Bastian Danielsen. Oppmøte v/Schøtstuene. Innlagt tid for lunsj. For 4. trinn.

Besøk i Mariakirken, Schøtstuene og Bryggen. Vi studerer bl.a. lafteteknikk og Scholeusstikket. På Bryggen løser vi oppgaver knyttet til materialbruk, konstruksjon og struktur.

DRAMA:

UNDER HUS OG GATE

Tirs–tors. 28.8.–20.9. kl 10–11.30. Linda Rios og Elisabeth Slaattelid. NB! Oppmøte v/Bryggen Tracteursted – brønnen inne på Bryggen. Maks 25 barn. 1.–3. trinn.

I Bergen ligger hemmelige fortel-linger om byen slik den en gang var. Under hus og gate finnes det fengsel, lager, utskjenkingssted, rettslokale, ballsal – alt på samme sted; i Norges aller første rådhus. Byhistorie formidlet gjennom dramatisk lek.

RETTEN ER SATT

Tirs, ons, tors. 27.11.–6.12. kl 10–11.30. Elisabeth Slaattelid og Linda Rios. 1.–2. trinn. Oppmøte: Tårnplass. Maks 10 barn.

I en av Tinghusets rettsaler venter en historie som skal fortelles og et problem som må diskuteres; En vikingskatt er funnet på havets bunn og det er uenighet om hvem som har rett på finnerlønn. Barn tar på seg rollen som meddommere og bestemmer hva som er rett i en sak.

FESTIVAL:

BarneBIFF

Man 1.10.–tors 4.10. kl 10–12.30. Hele festivalprogrammet kommer i egen folder.Følg også med her på våre nettsider. 1.–3. trinn.

Barnas egen filmfestival. Visning av norske og internasjonale perler, samt filmer laget av barnehagebarn sammen med filmskapere. Ulike animasjonsverksteder og utstilling.

HØSTFERIEN (SFO):

ASTRID & EG

Tirs–tors 9.10.–11.10. (høstferien) kl 10. Krabatene – Irene Ahnéll, Leslie Egerer og Mette Scarth Tønseth. Fra 3 år.

I Krabatenes forestilling «Astrid & eg» blir vi kjent med forfatteren bak Pippi, Marikken, Emil og Karlson på -taket. Astrid Lindgren var et eventyr i seg selv.